30. mája sa v bratislavskom klube Randal uskutoční podujatie pod názvom Deň Česko-Slovenského priateľstva. V rámci metalovej akcie sa predstaví česká formácia The.Switch a slovenskí Rust2Dust a [sic].

Legenda českej metalovej scény The.Switch funguje už od roku 1997. Za tú dobu získala množstvo ocenení, vystúpila ako headliner viacerých festivalov alebo ako support kapiel KoRn, Disturbed, Aiden a ďalších. The.Switch dosiaľ nahrali 5 úspešných štúdiových albumov a v roku 2010 vydali svoj "best of" v netradičnej akustickej podobe.

Na sklonku roku 2013 kapela bodovala s novým singlom Tětiva, ktorý svojou surovosťou evokuje návrat k jej hardcorovo melodickým koreňom. Po celú dobu svojej existencie formácia úzko spolupracuje s dvorným textárom Janom Jarešom, ktorého abstraktné temné básne k tvorbe The.Switch neodmysliteľne patria.


Kapela Rust2Dust, ktorá sa sformovala z populárnej nu-metalovej partie Rumburax, patrí k stáliciam slovenskej metalovej scény. Na svojom konte má minialbum Dopamine a predovšetkým debutovú nahrávku Daymare, ktorá vznikla pod taktovkou producenta Tue Madsena. Uvedený album vyšiel ešte v roku 2011 a na jeho podporu absolvovala skupina koncerty v Čechách a na Slovensku po boku mien ako Mnemic, Raunchy a Pro-Pain.

Rust2Dust sa taktiež predstavili ako predkapela americkej metalovej veličiny Lamb Of God a v roku 2012 dokonca stáli na pódiu legendárneho festivalu Wacken. Vďaka pozitívnym ohlasom na ich debutový album boli oslovení britským vydavateľstvom Metalbox Recordings, ktoré nahrávku vydalo celosvetovo. V súčasnosti kapela pracuje na spoločnom projekte s raperom Zverinom a materiáloch na nový album.


Bratislavská kapela [sic] vznikla koncom roka 2007 a odvtedy má na konte jedno EP a jeden plnohodnotný album s názvom Selfsketch. Jej členovia momentálne dokončujú prácu na druhej nahrávke s názvom Commotion Pictures, ktorá by mala byť plná charakteristických dvojhlasov, zaujímavých pasáží, silných refrénov a svojského groovu.

Vstupenky:  Predpredaj.sk
 
Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Marek Matejov, PR manažér podujatia.