Pondelok 24. júna dôjde v bratislavskom klube Majestic Music Club k jedinečnému spojeniu troch nezávislých turné. Vďaka nemu sa na pódiu stretnú Coal Chamber, Asking Alexandria, a tiež aj Veil Of Maya a Scarred By Beauty.

Coal Chamber je meno, ktoré fanúšikom nu-metalu nie je potrebné špeciálne predstavovať. Práve táto kapela je považovaná za priekopníka tohto štýlu a nič na tom nemení ani ich rozpad, ktorý sa v roku 2011 skončil návratom na scénu. Na čele s frontmanom Dezom Farfarom, známym tiež zo skupiny Devildriver, kráľovali hlavne deväťdesiatym rokom, kedy im vyšli nahrávky ako Coal Chamber či Chamber Music. Kapela v tých rokoch koncertovala ako headliner na niekoľkých svetových turné, ale aj v rámci monster podnikov ako sú Ozzfest a iné.


Spojenie Coal Chamber a Asking Alexandria môže pre niekoho vyznievať extravagantne, ale opak je pravdou. Anglickí mladíci Asking Alexandria sú hlavným predstaviteľom hudobného štýlu metalcore, ktorý v sebe spája tvrdé metalové a tradičné hardcorové prvky. Ich európske turné sa odohráva prevažne vo vypredaných halách a počas krátkej doby vyrástli do pozície nefalšovaných hviezd. Na konte majú už tri nahrávky, z nich tá posledná - From Death to Destiny vyšla v tomto roku.   


Ďalej sa predstaví americká skupina Veil Of Maya, ktorá je jedným z hlavných predstaviteľov technicky podaného death metalu. Ich hráčska vycibrenosť, rovnako aj schopnosť napísať chytľavé skladby, je výnimočná. Presvedčujú o tom aj na aktuálnom albume Eclipse.


Celý večer otvoria svojim setom dánski hardrockoví Scarred By Beauty.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Tomáš Karlík z agentúry Obscure.