Už pár mesiacov je známe, že jedna z najuznávanejších koncertných kapiel súčasnosti na jeseň vystúpi v pražskej O2 aréne. Teraz sa usporiadateľská agentúra, ktorá organizovala všetky koncerty Nicka Cavea v Českej republike od roku 1992, po dohode s manažmentom skupiny rozhodla navýšiť divácku kapacitu koncertu.

"Pôvodne plánovaný počet vstupeniek je v tejto chvíli až na pár jednotlivých kusov vypredaný. Preto sme sa rozhodli otvoriť fanúšikom aj štvrté poschodie O2 arény, s ktorým sme pôvodne nepočítali. Už teraz je jasné, že Nick Cave & The Bad Seeds pred najväčším počtom svojich fanúšikov v histórii ich samostatných koncertov v Českej republike," uviedla organizátorka koncertu Milena Palečková. "Po oboch stranách pódia budú nainštalované veľkoformátové obrazovky, takže ani diváci v posledných radoch neprídu o nič z toho, čo sa bude na pódiu diať," ubezpečila fanúšikov.

Tím agentúry 10:15 Entertainment organizuje koncerty austrálskej legendy v Českej republike už celé štvrťstoročie. "Prvý koncert Nicka Cavea & The Bad Seeds sme spravili 6. septembra 1992 v pražskej Lucerne, vtedy ešte pod hlavičkou 10:15 Promotion. Hneď o rok neskôr už Lucernu vypredali dvakrát. Návštevnosť koncertov je zakaždým vyššia. Je to skvelý pocit vidieť, že záujem o ich hudbu z roka na rok stúpa," dodáva Palečková.

Prečítajte si: Nick Cave návratom na koncertné pódiá vystúpil z temnoty a rozdáva lásku

Jesenný koncert v Prahe, naplánovaný na 26. október, bude súčasťou dvojmesačného európskeho turné, v rámci ktorého sa skupina 1. novembra predstaví aj vo Viedni. Kapela momentálne koncertuje v USA, prvý koncert na Starom kontinente odohrá 24. septembra v anvlickom meste Bournemouth. Na aktuálnom turné majú fanúšikovia prvýkrát možnosť zažiť koncertnú podobu piesní z najnovšieho albumu Skeleton Tree, no chýbať nebudú ani zásadné skladby z celej diskografie skupiny, ktorá je zmapovaná na nedávno vydanej výberovke Lovely Creatures.

Nick Cave & The Bad Seeds hrajú v zostave Nick Cave, Warren Ellis, Martyn Casey, Thomas Wydler, Jim Sclavunos, Conway Savage, George Vjestica a Larry Mullins.

Redakciu Hudba.sk za agentúru 10:15 Entertainment informovala Zdena Selingerová. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Nick Cave & Bad Seeds