Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre zajtra (10.6.) uvedie do života CD s piesňami z mimoriadne úspešného muzikálu Povolanie pápež. Krst sa uskutoční bezprostredne po večernom predstavení muzikálu. Nové hudobné CD, ktoré vychádza v náklade 3 000 kusov, divadlo predstavilo po prvý raz počas Dňa otvorených dverí 3. júna.

"Na CD Povolanie pápež je všetko okrem scénickej hudby. Je to približne 70 minút hudby s 18 piesňami a 21 hudobnými stopami, pretože tá posledná sa skladá z troch partov," prezradil autor hudby k muzikálu Gabo Dušík. Na príprave hudobného CD sa podieľali všetci spievajúci herci, poslucháči si tak budú môcť vypočuť aj alternujúcich účinkujúcich. Hudbu nahralo viac ako 20 špičkových hudobníkov. "Chceme, aby to bola pekná spomienka pre divákov divadla, ale aj pre umelecký súbor. Určite sa máme na čo tešiť. Všetci herci prichádzali na nahrávanie výborne pripravení a bolo vidieť, že to predstavenie majú naozaj radi," dodal Dušík.

Ako uviedol autor libreta a textov Daniel Hevier, piesne na novom CD sú organicky späté s muzikálom Povolanie pápež, vyrastajú z neho a sú pevne vrastené do jeho deja: "Keď ich teraz ponúkame vášmu sluchu, robíme to s presvedčením, že to, čo bude chýbať vašim očiam, vynahradí možnosť hlbšie vnímať hudbu, melodiku, inštrumentáciu, rýmy, texty piesní či hlasy hercov. Posolstvo zostáva rovnaké - vyrozprávať príbeh človeka, ktorý sa stal svätým a svätca, ktorý zostal človekom."

Krstnými rodičmi budú v sobotu herečka DAB Hilda Augustovičová a veľvyslanec Poľskej republiky na Slovensku Leszek Soczewica, ktorého zastúpi riaditeľ Poľského inštitútu Jacek Gajewski. Premiéru muzikálu, ktorého režisérom je Poliak Jerzy Jan Polońskiuviedlo nitrianske divadlo v novembri 2016. Hereckými hviezdami sú Ján Gallovič ako Ján Pavol II. a Eva Pavlíková v úloha Satana. "Muzikál je vypredaný veľmi dopredu a už pomaly začíname predávať lístky na rok 2018," povedal riaditeľ DAB Jaroslav Dóczy. DAB už v minulosti vydalo platne s nahrávkami z muzikálov Pacho sa vracia, Adam Šangala, Tisícročná včela a z hry Vianočná spomienka.

Zdroj: SITA + Dab.sk
Foto: Collavino - Henrich Mišovič / Dab.sk