S domovskou kapelou Le Payaco vydal ostatný album Vidíme sa v októbri minulého roka. Hovorili vtedy o novej kapitole, ktorú ním formácia začína písať. Teraz prichádza Tomáš Sloboda s prekvapivým sólovým singlom Vieš čo ti netreba, ktorý obohatil zvukom inšpirovaným Beastie Boys a hlasom Mariána Labudu v úryvku z jeho jediného albumu Hektoliter tango.

"Dobrý deň, prípadne večer alebo aj ráno vám všetkým, ktorí aj za mimoriadnych okolností počúvate. Okres Medzilaborce. Stropkov. Okres Svidník. Stav dobytka je katastrofálny. Roľníci si zachránili po jednom-dvoch kusov kráv. Je nebezpečenstvo, že k jari sa epidémia rozšíri," zaznieva v spomínanom úryvku, ktorého autorom je Stanislav Štepka.

Album Paul's Boutique formácie Beastie Boys tento rok oslavuje 35 rokov od svojho vydania. A práve na túto nahrávku natrafil Tomáš Sloboda v Barcelone v malom obchode s vinylmi. "Keď som ho v tom malom obchode zbadal, tak sa ma zmocnil ťažko opísateľný, zvláštne príjemný pocit, nielen ako zberateľa hudby. Keď sme sa vrátili domov, niekoľko dní som album nedal dole z gramofónu. Mnohí považujú tento album za najlepší album Beastie Boys vôbec a ja môžem len súhlasiť," spomína Tomáš.

Neustále počúvanie mu pripomenulo rozpracovanú pesničku, ktorú nechal odpočívať. "Našiel som demáč, remixol som ho a poslal na tape mastering Majovi Džubákovi. Popritom, ako som hľadal túto skladbu, som narazil na desiatky demo nahrávok  albumov a singlov, ktoré sme sa rozhodli s Kalom postupne uvoľňovať na streamy ako bootlegy."

"Za to, že je skladba Vieš čo ti netreba vonku, môže teda moja žena, ktorá kúpila letenky do Španielska, moja vinylová mánia vyhľadať v každom meste obchod s platňami, a Beastie Boys, ktorí mi pripomenuli tento track. Niekedy, keď fakt nevieme, čo konkrétne potrebujeme, nám postačí vedieť, čo nepotrebujeme," dodáva spevák, skladateľ, hudobník a producent.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Branislav Kaľavský z vydavateľstva Bruuder Records. Text správy sme doplnili a upravili.