Americký spevák John Legend predstavil novú skladbu Love Me Now, ktorá je prvým singlom z jeho pripravovanej piatej sólovky s názvom Darkness & Light. Tridsaťsedemročný interpret zverejnil ku skladbe aj lyric video ako aj video na sociálnej sieti Facebook, v ktorom novinku zahral na klavíri u seba doma a následne zodpovedal dvadsať otázok od svojich priaznivcov.

Termín vydania nového albumu Darkness & Light rodák zo Springfieldu v Ohiu zatiaľ neoznámil. John Legend však vyhlásil, že nahrávka sa dostane do predaja ešte tento rok. Spevák okrem toho prezradil mená hostí, ktorými budú napríklad Miguel, Chance the Rapper, Blake Mills, Brittany Howard z kapely Alabama Shakes či Kwasmi Washington. Pieseň Love Me Now je pilotným singlom z avizovaného albumu.


John Legend, vlastným menom John Roger Stephens, mal na konte dve demá, keď v roku 2001 stretol Kanyeho Westa, ktorý mu pomohol presadiť sa v hudobnom priemysle. Ešte pred vydaním debutového albumu Get Lifted (2004) na seba upozornil spoluprácami s viacerými interpretmi - rapper Jay Z si ho prizval do skladby Encore, postaral sa o vokály v piesni You Don't Know My Name od Alicie Keys a v skladbe Everything Is Everything od Lauryn Hill zas znie jeho klavír.  

Po spomínanom debute nasledovali sólovky Once Again (2006), Evolver (2008) a Love In The Future (2013). Okrem toho vydal aj štyri koncertné nahrávky, spoločný album s The Roots s názvom Wake Up! (2010) a podieľal sa aj na nahrávke Cruel Summer (2012) labelu G.O.O.D Music.  

Na konte má desať cien Grammy a získal tiež Oscara a Zlatý glóbus za pieseň Glory, ktorú nahral s rapperom Commonom na soundtrack snímky Selma (2014).   

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Charles Sykes

Súvisiaci interpreti: John Legend