Frontman skupiny Sum 41 vydal 8. októbra knižné memoáre Walking Disaster: My Life Through Heaven And Hell. Rozruch okamžite vyvolalo obvinenie zo sexuálneho zneužívania a groomingu. Deryck Whibley z tohto činu obvinil Greiga Noriho, prvého manažéra skupiny.

V knihe uvádza, že všetko začalo, keď mal 16 rokov a Nori 34. Tvrdí, že zneužívanie trvalo až do roku 2004, kedy sa o všetkom dozvedel ich spoločný priateľ. Popisuje konkrétny moment, kedy ho mal Nori vášnivo pobozkať v kúpelni, keď mal Deryck 18 rokov. Líder Sum 41 popisuje manažérov nátlak a trvanie na pokračovaní "vzťahu". Manipuloval ním tak, že ho označoval za homofóbneho, ak s tým nebude súhlasiť.

Manipulácia sa diala aj na úrovni fungovania kapely. "Greig mal jednu požiadavku, aby bol naším manažérom – chcel úplnú kontrolu," píše Deryck Whibley. "Nemohli sme hovoriť s nikým iným ako s ním, pretože hudobný biznis je 'plný hadov a klamárov' a on bol jediný človek, ktorému sme mohli dôverovať." Trval tiež na tom, aby bol v prípade mnohých skladieb uvádzaný ako skladateľ.

V roku 2000 sa Whibley zdôveril speváčke Avril Lavigne, s ktorou sa neskôr oženil. Ona mu vraj ako prvá povedala, že to, čo zažíva, je sexuálne zneužívanie. Dvojica tvorila manželský pár do roku 2006. Neskôr sa Deryck oženil s modelkou Arianou Cooper, ktorá reagovala na celú záležitosť rovnako ako Lavigne.

Definitívny koniec popisovaného zneužívania nastal v roku 2005, kedy Whibley presvedčil členov Sum 41, aby manažéra vyhodili. V tom čase im neprezradil skutočný dôvod. Odvolával sa na Noriho profesionálne zlyhania. 

Text: Hudba.sk (zdroj: Music-news.com)