Legendárni Kiss spolu s kapelami ako Volbeat, Him, Within Temptation či Bring me the Horizon sú súčasťou prvej veľkej várku ohlásených účinkujúcich na festivale Nova Rock 2013. Spolu s dávnejšie ohláseným headlinerom Rammstein sa tak na víkend 14. až 16. júna už teraz črtá opäť silná zostava!

Priekopníci dych vyrážajúcej javiskovej rockovej šou Kiss odštartovali svoju hviezdnu dráhu pred neuveriteľnými štyrmi dekádami - v roku 1973 v New Yorku. Vo svetle ich nesmrteľného hitu I Was Made For Lovin' You sa v roku 2013 opäť vydajú na koncerty a grandiózne divadlo sa tak opäť dostane blízko Slovenska. Fanúšikom predstavia najväčšie hity ale aj skladby z nového albumu Monster, ktorý vyšiel presne pred mesiacom. Recenziu nahrávky, ktorej prvým singlom je skladba Hell or Hallelujah, vám prinesieme už čoskoro.

Kiss - Hell or Hallelujah

Po dvoch rokoch sa na pódium pri Nickelsdorfe vrátia aj dánski rockeri Volbeat zaujímavo mixujúci rock'n'roll s metalom a "presleyovským" hlasovým prejavom speváka. Ville Valo na čele fínskej bandy Him zasa prinesie do rakúskych zemí trochu severskej atmosféry. V ďalšom slede nebudú chýbať ani Within Temptation, Airbourne, Bring me the Horizon, Parkway Drive, Coal Chamber či britský objav Heavens Basement. Na čele rebríčka účinkujúcich už dávnejšie svieti meno jednej z hlavných hviezd Nova Rocku - nemeckej kapely Rammstein.

Permanentky na jeden z najväčších európskych rockových festivalov sa predávajú za 143 eur, VIP vstupenka sa dá kúpiť za 228 eur. K dispozícii sú opäť aj klasické a VIP permanentky pre ľudí s karavanmi. Denná kapacita festivalu, ktorý sa koná len 40 kilometrov od Bratislavy, je zhruba 55-tisíc ľudí. Najväčší rakúsky hudobný festival sa koná v prírodnom areáli Pannonia Fields II blízko dediny Nickelsdorf.

Nova Rock 2012 - oficiálne video

Na ostatnom ročníku Nova Rocku vystúpili v pozícii headlinerov formácie Linkin Park, Die Toten Hosen či Metallica (prečítajte si reportáž). Okrem nich sa na festivale predstavili napríklad aj Rise Against, The Offspring, Everlast, Kasabian, Dimmu Borgir, Cypress Hill, Machine Head, Billy Talent, Limp Bizkit, Corey Taylor, Evanescence, Nightwish alebo Slayer. V predchádzajúcich ročníkoch na Nova Rocku vystúpili giganti svetovej hudobnej scény ako Green Day, Placebo, Pearl Jam, Slipknot, Rage Against The Machine, The Smashing Pumpkins, Judas Priest, The Verve, Faith No More, Nine Inch Nails, Alice in Chains, The Prodigy, Guns N' Roses, System of a Down, Iron Maiden či Massive Attack.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Tomáš Holetz z agentúry Skalar Entertainment.

Súvisiaci interpreti: Kiss