Na prvom mieste britského albumového rebríčka debutuje kompilácia If I Can Dream (2015), ktorá obsahuje štrnásť piesní zosnulého amerického speváka Elvisa Presleyho v sprievode Royal Philharmonic Orchestra.

Britský Royal Philharmonic Orchestra nahrával nové party k Elvisovým hitom v slávnych Abbey Road Studios v Londýne. Na očakávanej novinke spolupracovali aj spevák Michael Bublé, gitarista Duane Eddy či talianske trio Il Volo. Produkciu mali na starosti Don Reedman a Nick Patrick.

Album vyšiel 30. októbra na CD, ale aj ako dvojvinyl. Z projektu je nadšená aj vdova po spevákovi Priscilla Presley, ktorá vyhlásila, že jej manžel by určite rád spolupracoval "s takýmto prestížnym symfonickým orchestrom".

Ide už o dvanásty album hlasom legendárneho speváka, ktorý dobyl UK Chart, čím sa Elvis Presley stal vôbec najúspešnejším sólovým interpretom v histórii tohto rebríčka. Medzi hudobníčkami kraľuje s rovnakým počtom Madonna. Absolútnym rekordérom je formácia The Beatles, ktorá dobyla UK Chart s 15 nahrávkami.

Vypočujte si celý album na Deezeri:



- informácie o službe Deezer -

Elvis Presley získal počas kariéry tri hudobné ceny Grammy a už ako 36-ročnému mu udelili Grammy za celoživotné dielo. Je členom štyroch siení slávy - rock'n'rollovej (1986), country (1998), gospelovej (2001) a rockabilly (2007). Medzi jeho najznámejšie piesne patria napríklad Heartbreak Hotel, Don't Be Cruel, Love Me Tender, Jailhouse Rock, Can't Help Falling in Love, Viva Las Vegas, A Little Less Conversation či Always On My Mind. Okrem hudby sa venoval filmu. Účinkoval napríklad v snímkach ako Miluj ma nežne (1956), Jailhouse Rock (1957) alebo Blue Hawaii (1961). Zomrel 16. augusta 1977 vo veku 42 rokov.


Zdroj: SITA (Officialcharts.com), archív Hudba.sk
Foto: AP Photo/MGM

Súvisiaci interpreti: Elvis Presley