Kapela Niečo Navyše v uplynulom roku oslávila 10 rokov svojej existencie vydaním tretieho albumu s príznačným názvom X. V poslednú sobotu roka 2019, 28. decembra, ho pokrstili na symbolickom mieste - v kaviarni Castella, kde odohrali svoj absolútne prvý koncert pred publikom.

"Som rád, že sa nám podarilo vydať tretí album, na ktorom sa podieľalo aj mnoho skvelých ľudí. Nebolo to len o nás, našej kapele, ale aj o hudobníkoch či producentoch, ktorí nás za tých 10 rokov často podporovali a pomáhali, ako len vedeli. Za to im patrí úprimná vďaka. Prišli aj noví ľudia, vďaka ktorým vyzerá album aj vizuálne dobre, no dovolím si povedať, že ani kvalita zvuku nezaostáva. Ešte raz - veľká vďaka vám, ale taktiež našim rodinám a fanúšikom, že môžeme robiť to, čo nás baví," povedal na krste spevák Vilo zo skupiny Niečo Navyše.


Album X pokrstila spriaznená kapela Kýbel Mačiek z Nitry. "Ešte sa nám nedostalo takej pocty, a preto sme s hrdosťou vykydli na ich nový album kýbel plyšových mačiek," povedal jej člen Tomáš, ktorý bardejovskej skupine zaželal "mnoho dobytých sŕdc novým albumom".

Ďalším hosťom krstu bola domáca kapela Datum Vyroby, ktorú veľmi milo prekvapil počet ľudí na koncerte. "Ľudia sa bavili od začiatku do úplného konca a myslím si, že k tomu prispelo aj miesto - legendárna Castella. Chalanom želám, aby len makali ďalej. Základ je, že ich hranie baví, čiže všetko je tak, ako má byť."


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytli členovia kapely Niečo Navyše. Text správy sme upravili.

Súvisiaci interpreti: NIEčO NAVYšE