Ak hľadáte originálny valentínsky darček pre svoju polovičku, máme pre vás skvelý tip. Už 16. februára sa v košickej Steel Aréne predstaví legendárny operný spevák José Carreras, ktorý vám zo svojho bohatého repertoáru zaspieva tie najkrajšie árie a piesne. Okrem neho sa na koncerte predvedú aj ďalší vynikajúci hudobníci.

Koncert jednej z najväčších operných hviezd Josého Carrerasa je neopakovateľným kultúrnym zážitkom plným emócií a elegancie. Na romantickú oslavu vo dvojici je preto ideálnou príležitosťou. Vstupenky sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.

Pôsobivý hlas 77-ročného rodáka z Barcelony očaril poslucháčov vo vyše 60 operných dielach a na viac než 150 nahrávkach, ktoré zahŕňajú rôzne štýly od baroka po súčasnú hudbu. O jeho úspešnej kariére svedčia aj štyri nominácie na cenu Grammy, z ktorých jednu premenil na víťazstvo v kategórii Najlepší vokálny výkon v klasickej hudbe vďaka koncertnému albumu troch tenorov Carreras Domingo Pavarotti in Concert (1990). Ten je zároveň zapísaný v Guinnessovej knihe rekordov ako najpredávanejší album klasickej hudby všetkých čias.

Ako hostia tento výnimočný operný večer obohatia špičkoví domáci sólisti Filip Tůma a Michaela Várady a o hudobný doprovod majstra operného spevu sa postará Orchester Opery Národného divadla Košice. Koncert bude pre všetkých účinkujúcich nezabudnuteľným zážitkom, špeciálne pre Filipa Tůmu, ktorý sa vyjadril, že José Carreras bol jedným z troch tenoristov, ku ktorým vzhliadal a kvôli ktorým sa vydal v umeleckej kariére operným smerom.

Koncert sa uskutoční v piatok 16. februára v Steel Aréne v Košiciach, srdci východného Slovenska, ktoré bolo v roku 2013 Európskym hlavným mestom kultúry. Môžete si tak naplánovať výlet na celý víkend a okrem návštevy koncertu aj spoznávať mesto, jeho architektúru či okolitú prírodu.

Špeciálne ponuky na vstupenky:

  • Od 8. 1. 2024 platí 25% zľava na zakúpenie vstupenky v sektore Plocha
  • V ostatných sektoroch platí akcia 2+2 a 4+4 zdarma, ktorá potrvá do 31. 1. 2024

Všetky podrobnosti o zľavnených / akciových vstupenkách nájdete na Predpredaj.sk.

José Carreras vystúpi 16.2.2024 v Košiciach Zdroj: PR

Zdroj: PR článok (Hudba.sk edit)