Fanúšikovia a fanúšičky zosnulého amerického hudobníka Johnnyho Casha sa môžu tešiť na nový album s názvom Johnny Cash: Forever Words. Nahrávka sa dostane na trh 6. apríla na CD, vinyle i v digitálnej forme a bude obsahovať doteraz nezverejnené texty, poéziu alebo úryvky z listov slávneho muzikanta.

O interpretáciu celkovo 16 piesní sa postarali Chris Cornell, Willie Nelson, Kris Kristofferson, Elvis Costello, Alison Krauss, John Mellencamp, T Bone Burnett či Rosanne Cash. Na produkcii sa podieľali Steve Berkowitz a John Carter Cash, ktorý je jediným synom legendárneho hudobníka a speváčky June Carter Cash. Novinku nahrávali prevažne v Cash Cabin Studio v Hendersonville v Tennessee.

Johnny Cash, známy svojím typickým hlbokým hlasom, je považovaný za jedného z najvplyvnejších hudobníkov 20. storočia. Žánrovo sa pohyboval v oblasti country, rock'n'rollu i gospelu. Na konte má hity ako I Walk the Line, Ring of Fire, Get Rhythm, Folsom Prison Blues alebo Man in Black. Niekoľko skladieb naspieval aj s už zosnulou manželkou June Carter - napríklad Jackson, If I Were a Carpenter alebo It Ain't Me, Babe.

Tiež sa postaral o slávnu coververziu piesne Hurt, ktorú pôvodne nahrala kapela Nine Inch Nails. Casha uviedli okrem iných do Siene slávy country hudby, Rock'n'rollovej siene slávy či Gospelovej siene slávy. Niekoľkonásobný držiteľ Grammy zomrel 12. septembra 2003 vo veku 71 rokov.

Tracklist albumu Johnny Cash: Forever Words:
1 Forever/I Still Miss Someone – Kris Kristofferson and Willie Nelson
2 To June This Morning – Ruston Kelly and Kacey Musgraves
3 Gold All Over the Ground – Brad Paisley
4 You Never Knew My Mind – Chris Cornell
5 The Captain's Daughter – Alison Krauss and Union Station
6 Jellico Coal Man – T Bone Burnett
7 The Walking Wounded – Rosanne Cash
8 Them Double Blues – John Mellencamp
9 Body on Body – Jewel
10 I'll Still Love You – Elvis Costello
11 June's Sundown – Carlene Carter
12 He Bore It All – Dailey & Vincent
13 Chinky Pin Hill – I'm With Her
14 Goin', Goin', Gone – Robert Glasper featuring Ro James,and Anu Sun
15 What Would I Dreamer Do? – The Jayhawks
16 Spirit Rider – Jamey Johnson

Zdroj: SITA (Rollingstone.com, archív)
Foto: AP Photo/Mark Duncan

Súvisiaci interpreti: Johnny Cash