Austrálska kapela Tame Impala a americký raper Kendrick Lamar zverejnili spoločnú pieseň, ktorú nahrali na soundtrack sci-fi snímky Divergencia.

Novinka sa volá Backwards a je upravenou verziou skladby Feels Like We Only Go Backwards od Tame Impala. Na soundtrack, ktorý sa dostane do predaja 11. marca, prispeli napríklad aj Ellie Goulding, Snow Patrol, ASAP Rocky alebo Skrillex. Snímka Divergencia režiséra Neila Burgera, v ktorej si zahrali Shailene Woodley, Kate Winslet, Miles Teller, či Ray Stevenson, bude mať americkú premiéru 21. marca.

Psychedelická skupina Tame Impala vznikla v roku 2007 v austrálskom Perthe a na svojom konte má zatiaľ dva albumy - Innerspeaker (2010) a Lonerism (2012). Oba boli podľa austrálskej verzie magazínu Rolling Stone najlepšími tamojšími albumami roka.

Druhá menovaná nahrávka okrem toho získala aj ocenenie austrálskej hudobnej akadémie ARIA za album roka, rockový album roka a Tame Impala vyhlásili aj za najlepšiu skupinu. Lonerism získal aj nomináciu na Grammy v kategórii Najlepší alternatívny album. V júli sa Tame Impala predstavia na festivale Pohoda v Trenčíne.


Zdroj: SITA
Foto: Pohodafestival.sk

Súvisiaci interpreti: Kendrick Lamar, Tame Impala