Český spevák Michal Ambrož videoklip k skladbe Srdeční příběh z jeho rovnomenného albumu. Vizuál vznikol počas minuloročného krstu nahrávky v pražskom Paláci Akropolis a je zároveň pozvánkou na koncertné turné Ambroža s obnovenou zostavou skupiny Hudba Praha.

Album Srdeční příběh vyšiel minulý rok na jeseň a stretol sa s pozitívnymi reakciami fanúšikov aj kritikov, na čom má určite svoj podiel aj producent nahrávky David Koller. Spevák a skladateľ Michal Ambrož, známy najmä ako spoluzakladateľ skupiny Jasná Páka, teraz na podporu albumu predstavuje videoklip k titulnej piesni. Spolu s ním avizuje turné po deviatich českých mestách. Klip sa natáčal 13. októbra počas krstu albumu v pražskom Paláci Akropolis. O strih sa postaral bubeník a syn producenta Adam Koller.


Michal Ambrož na hudobnú scénu vstúpil v roku 1981, kedy spolu s Davidom Kollerom založil spomínanú formáciu Jasná Páka. Patrila medzi významné undergroundové telesá prvej polovice 80. rokov, kvôli zásahom komunistickej moci sa však v roku 1984 pretransformovala do formácie Hudba Praha.

V roku 2006 si dala pauzu, o tri roky neskôr svoju činnosť obnovila a na scéne pôsobí dodnes. Na konte má šestnásť albumov a výberoviek. Z porevolučných je asi najznámejšia štúdiovka Divoký srdce z roku 1996. Skupina aktuálne vystupuje v zostave Michal Ambrož (spev), Michal Pelant (gitara, spev), Jakub Vejnar (basgitara), Jakub Doležal (saxofón, spev), Martin Kopřiva (bicie), Magdalena Krištofeková (spev), Matěj Belko (klávesy), Jarda Čížek (zvuk), Radovan Jelínek (gitara, husle) a Markéta Tošovská (spev).

Informácie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Zdena Selingerová. Text sme upravili a doplnili redakčnými materiálmi.

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Hudba Praha