Britská alternatívno-rocková kapela, ktorá na začiatku 90-tych rokov odštartovala veľkú vlnu britpopu a patrila medzi to najlepšie, čo ostrovná hudba ponúkala, zavíta v novembri do Rakúska a Českej republiky. Vo veľkej sále pražskej Lucerny predstaví výsledok svojho návratu do štúdia po siedmich rokoch nečinnosti.

Formácia Suede na čele so spevákom Brettom Andersonom vystúpi v rámci turné k novému albumu Bloodsports aj u našich západných susedov. Vo viedenskom Gasometri zahrajú 15. novembra a o deň neskôr sa ukážu v pražskej Lucerne. Vstupenky na pražský koncert v cene 990 českých korún (v prepočte približne 38,40 eura) sa začnú predávať 12. apríla. Lístky do Viedne budú dostupné od rovnakého dňa.


Ešte pred vydaním samotného debutového singla The Drowners bola skupina označená časopisom Melody Maker za "najlepšiu novú britskú kapelu". To napokon aj potvrdili v roku 1993 získaním prestížnej britskej ceny Mercury Prize za najlepší album vďaka albumu Suede. Sami však nemali vyjasnené, kto bude pod týmto menom vystupovať. Personálne rošády boli na pravidelnom poriadku, čo sa stalo samotnému zoskupeniu v roku 2003 osudným. O sedem rokov ohlásili návrat na hudobnú scénu. Začali charitatívnym koncertom v Royal Albert Hall a zavŕšili ho ostatnou štúdiovou nahrávkou.


Autor: Marek Majzon (zdroj: ArtsMarketing.CZ, SITA)
Foto:  ArtsMarketing.CZ

Súvisiaci interpreti: Suede