Týždeň pred vydaním nového albumu začala Katarzia zverejňovať svoje skladby v špeciálnej koncertnej úprave. Pre tento krok sa rozhodla vzhľadom na aktuálne udalosti, keď v Česku aj na Slovensku platí plošný zákaz verejných podujatí. Na jej Youtube kanáli tak postupne pribúdajú piesne v orchestrálnych aranžmánoch, ktoré vznikli uplynulé leto na festivale Viva Musica!.

"Zdalo sa mi, že na zverejnenie tohto materiálu je vhodná doba, aby sme si pripomenuli časy, keď sme ešte hrali koncerty," naráža Katarzia na súčasnú situáciu, v ktorej pod náporom koronavírusu zostala paralyzovaná celá kultúrna obec. Cez víkend slovenská umelkyňa k aktuálnej kríze napísala aj pôsobivý text a stala sa tak neformálnou hovorkyňou hudobníkov vo vzťahu k dnešnej komplikovanej situácii.


Katarzia na svojich sociálnych sieťach od utorka pridáva koncertné záznamy z festivalu Viva Musica!. Na jej Youtube už nájdete nové verzie skladby Hodinový hotel, Nepohodlná osoba, novinku Bonsai aj pesničku Milovať s hudbou. V nej sa hosťom stal český spevák Dan Bárta, ktorý predviedol charizmatickú interpretáciu jednej z najpopulárnejších skladieb slovenskej producentky a textárky.

Už o týždeň 17. apríla vydáva Katarzia svoj štvrtý album Celibát na CD, LP aj v digitálnej forme na značke Slnko Records. V predstihu si zatiaľ z neho môžete vypočuť dve piesne - Samota mi nevadí a Tristan a Izolda. Turné k albumu naplánované na apríl a máj, sa presúva na jeseň.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Alexander Čerevka.

Foto: Martina Mlčúchová

Súvisiaci interpreti: Katarzia