Nestáva sa často, aby českému aj slovenskému rebríčku Youtube trending týždeň vkuse vládlo to isté video. Videoklip k piesni Srdce nehasnou, ktorú naspieval legendárny Karel Gott so svojou dcérou Charlotte Ellou, je však fenoménom, ktorý prepisuje česko-slovenské rekordy na najpoužívanejšom videoportáli.

Hneď od zverejnenia podmanivého duetu Srdce nehasnou bolo jasné, že sa zrodil obrovský hit. Pieseň, v ktorej svoje hlasy spojili najväčšia ikona česko-slovenskej populárnej hudby Karel Gott a jeho 13-ročná dcérka Charlotte Ella, hneď od začiatku priťahovala obrovskú pozornosť fanúšikov aj médií a budila veľké emócie.

Správa o tomto singli a videoklipe sa v priebehu pár dní stala na Hudba.sk najčítanejším článkom mesiaca a na Facebooku mal náš článok viac ako dvetisíc zdieľaní. Podobne vysoké čísla však zaznamenali všetky slovenské a samozrejme i české médiá, ktoré o tejto výnimočnej novinke 42-násobného zlatého Slávika informovali.

Niet preto divu, že aj na Youtube pesnička láme rekordy. Už na druhý deň od zverejnenia dosiahol videoklip prvý milión pozretí a k dnešnému dňu (10.5.) má viac ako tri milióny prehratí, pričom celý týždeň kraľoval Youtube "trendom" v Česku i na Slovensku.


Singel je okrem toho na prvom mieste hitparád najsťahovanejších piesni iTunes a Supraphonline, je najvyššie umiestnenou novinkou týždňa v playliste Top 50 Czech Republic na Spotify (v konkurencii aktuálnych svetových hitov) a takisto najvyhľadávanejšou domácou piesňou v Čechách podľa aplikácie Shazam.

Pieseň, ktorá oslovuje ľudí naprieč všetkými generáciami, sa počas jedného týždňa dostala do vysielania všetkých významných českých a slovenských rádií a na sociálnych sieťach sa čoskoro 80-ročný spevák teší nevídanému množstvu pozitívnych fanúšikovských odkazov. Skladba, ktorú preňho a jeho dcéru zložil líder skupiny Kryštof Richard Krajčo, sa páči aj fanúšikom v Poľsku a v Nemecku, kde už dokonca o jej poslucháčskom úspechu informovala aj hlavná tlačová agentúra Deutsche Presse-Agentur (dpa).

Karel Gott skladbu predstavil v piatok 3. mája ako prvú lastovičku svojej pripravovanej výberovky Karel Gott Singly - 300 písní z let 1962–2019, ktorá vyjde vo vydavateľstve Supraphon v dvoch kompletoch: Gott 80/80 - Největší hity 1964–2019 na štvor-CD, a zároveň aj v exkluzívnom boxe pätnástich CD. Unikátna kolekcia sa na trh dostane 14. júla, teda presne mesiac pred maestrovou osemdesiatkou.

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka vydavateľstva Supraphon Adriána Čahojová. Tlačovú správu sme upravili a doplnili. 

Foto: Supraphon

Súvisiaci interpreti: Karel Gott