Frontman skupiny Radiohead Thom Yorke naznačil, že spolupracuje s rockerom Jackom Whiteom. Počas piatkového vystúpenia britskej skupiny na Bonnaroo Music & Arts Festivale Yorke spomenul nielen bývalého člena The White Stripes ale aj skupinu Red Hot Chili Peppers (RHCP), ktorá bola headlinerom podujatia o deň neskôr.

"Táto skladba je pre Jacka Whitea. Včera sme s ním boli. Posielame mu veľké ďakujem, ale nemôžem vám prezradiť za čo. Dozviete sa to," uviedol Thom Yorke na Bonnaroo pred tým, než s kapelou zahral pieseň Supercollider.

Magazín Billboard pripomína, že Whiteovo nahrávacie štúdio Third Man Records je len hodinu cesty od miesta konania festivalu Bonnaroo, kde Radiohead v piatok v noci odohrali dvojhodinový set. Je teda možné, že sa dvaja z najvýraznejších hudobníkov alternatívneho rocku stretli v štúdiu.

Počas koncertu, na ktorom Radiohead zahrali prevažne skladby z posledného albumu The King of Limbs (2011) a nové single, Yorke pozdravil aj skupinu RHCP, s ktorej basgitaristom Fleom v roku 2009 vytvoril projekt Atoms for Peace. Podieľa sa na ňom aj hudobník a producent Nigel Godrich, bubeník Joey Waronker a perkusionista Mauro Refosco, ktorý je okrem iného aj koncertným členom "čili papričiek". Debutový album superkapely Atoms For Peace by mal vyjsť do konca roka.

Zdroj: Billboard.com, pm
Foto: AP Photo/Dave Martin

Súvisiaci interpreti: Jack White, Radiohead