Americká speváčka Taylor Swift prezradila, že čoskoro začne pracovať na novom albume. Ako vysvetlila, napísanie piesní na nový album jej bude trvať pravdepodobne približne dva roky, pričom väčšina z nich sa na tracklist nedostane.

"Začínam cítiť úzkosť a práve vtedy sa zvyknem hneď pustiť do písania," povedala novinárom v zákulisí ceremoniálu Country Music Awards. Tiež uviedla, že všetko, čo napíše počas prvého roka, zväčša neskôr nepoužije, lebo piesne znejú tak ako tie z predošlých albumov. "Myslím si, že ostať rovnaký je jednoduché, ale čo sa týka hudby, nechcem ísť touto cestou," vyhlásila.

Dvadsaťtriročná Taylor Swift debutovala na hudobnej scéne v roku 2006 eponymným albumom, ktorý získal v USA päťnásobnú platinovú platňu. Nasledovala štúdiovka Fearless (2008), ktorá bola ešte úspešnejšia ako jej predchodca a dosiahla šesťnásobnú platinu. Tretí album Speak Now (2010) je v súčasnosti v USA certifikovaný štvornásobnou platinovou platňou. Jej najnovšou štúdiovkou je nahrávka Red (2012), z ktorej sa len počas prvých siedmich dní predalo v USA vyše 1,2 milióna kópií a taktiež už dosiahla štvornásobnú platinu.

Swift má na konte množstvo ocenení, je držiteľkou siedmich Grammy, jedenástich American Music Awards či šiestich CMT Music Awards. Okrem hudby sa venuje aj herectvu, predstavila sa v epizóde seriálu Kriminálka Las Vegas (2000) a snímkach Hannah Montana - Film (2009) či Valentín (2010).

Zdroj: SITA (Digitalspy.co.uk)
Foto: Charles Sykes/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Taylor Swift