Zverina už po tretí raz spojil sily Elpem a DJ-om Wichom a výsledkom je pohodová skladba 15 minút slávy. Nespia však ani ďalší domáci interpreti, keďže s novými trackmi sa tento týždeň prihlásili aj Momo, Tono S., Sedláci, Pil C a Dornkappel. Do výberu zahraničných noviniek zas prispeli napríklad Slum Village, Wale či Czarface.

Zverina má čerstvo vonku nový album Ženy, Víno, Rap, na ktorom nájdete aj spomínanú skladbu 15 minút slávy s Elpem a DJ Wichom na beate. Track sa najnovšie dočkal aj videa, pričom v ňom účinkuje aj Wich a jeho mačka. Klip nakrúcali v Prahe a Budapešti.

Zverina feat. Elpe - 15 minút slávy

Momo patrí v ostatných rokoch k najproduktívnejším domácim hráčom, čo dokazuje aj novou skladbou Je to aj o tom. Tú predstavil priamo s videom, pričom na koniec roka ohlásil aj nový, zatiaľ nepomenovaný album.

Momo - Je to aj o tom

Tono S. ohlásil nový album Fičúringy, ktorý plánuje vypustiť do sveta už budúci mesiac. Spolu s touto informáciou zverejnil aj ukážku zo skladby Polnoc, a to vo forme videa avšak zatiaľ bez hosťa.

Tono S. - Polnoc (ochutnávka)

Senická formácia Sedláci v zložení Lúzer, Reset a T-peg ohlásila na leto vydanie nového albumu Furt. Prvou ukážkou z neho sa stala vec Útek, v ktorej hosťujú Torula a DJ Veritas. O produkciu sa postaral Lkama.

Sedláci feat. Torula & DJ Veritas - Útek

Mladík Pil C zakončil svoju sériu, počas ktorej vždy raz za dva týždne predstavil novou skladbou. Poslednou z nich je Epos s produkciou od vyššie spomínaného DJ Wicha. Track je zároveň prvým singlom z pripravovaného EP, ktoré Pil C plánuje predstaviť v novembri.

Pil C - Epos

Súrodenecká dvojica Dornkappel, ktorú tvoria bratia Prorok a Mr. Matt, vydá tento mesiac debutový dvojalbum Introvert/Extrovert obsahujúci 18 skladieb. Jednou z nich je aj Prológ, ktorú teraz ponúkli ako ukážku priamo aj s klipom.

Dornkappel - Prológ

Nového albumu sa tento mesiac dočkáme aj od detroitských veteránov Slum Village. Ich novinka ponesie názov Yes! a nájdete na nej aj track Right Back, v ktorom hosťujú legendárni De La Soul, pričom beat pochádza z archívov zosnulého J Dillu.

Slum Village feat. De La Soul - Right Back

Wale predstavil videoklip k singlu The Matrimony s hosťujúcim Usherom. Skladba, ktorú produkovali Jake One a DJ Khalil, pochádza z Waleho aktuálnej štúdiovky Album About Nothing.

Wale feat. Usher - The Matrimony

Ghostface Killah a producent Adrian Younge si na 10. júla naplánovali vydanie pokračovania albumu Twelve Reasons To Die. Preto je najvyšší čas na ďalší singel, ktorým sa stala skladba Let The Record Spin s hosťujúcim Raekwonom.

Ghostface Killah feat. Raekwon - Let The Record Spin

Už len týždeň nás delí od vydania druhého albumu projektu Czarface, ktoré tvoria Inspectah Deck a duo 7L & Esoteric. Teraz sme sa dočkali tretej ukážky v podobe skladby Ka-Bang!, do ktorej si prizvali MF DOOMa.

Czarface feat. MF DOOM - Ka-Bang!

Ako sme písali pred týždňom, Method Man momentálne pripravuje kompiláciu The Meth Lab, ktorá dorazí v auguste. Člen Wu-Tang Clanu si však popritom našiel čas aj nahratie vlastnej verzie skladby 88 Coupes od French Montanu.

Method Man - 88 Coupes

Workoholik Statik Selektah nepoľavuje v tempe a aj tento rok nás poteší novým albumom. Jeho siedma sólovka ponesie výstižný názov Lucky 7 a vyjde, pochopiteľne, 7. júla. Prvým singlom z nej sa stal track Beautiful Life, v ktorom sa o lyrickú stránku postarali Action Bronson a Joey Bada$$.

Statik Selektah feat. Action Bronson & Joey Bada$$ - Beautiful Life

Asher Roth predstavil nový track That's Cute, ku ktorému rovno nakrútil aj video. V ňom sa na konci objavil aj autor beatu Chuck Inglish. To, či ide o predzvesť nového albumu, však Asher zatiaľ neprezradil.

Asher Roth - That's Cute

Rapper Big Pooh ponúkol klip ku skladbe Stop, v ktorej sa venuje aktuálnej téme policajnej brutality voči Afroameričanom. Track pochádza z albumu Words Paint Pictures, ktorý kompletne produkoval Apollo Brown.

Rapper Big Pooh - Stop

Duo Tuxedo v zložení Mayer Hawthorne a producent Jake One ponúklo pred dvoma mesiacmi video k piesni So Good, ktoré natočili v retroštýle na klasickú videokazetu. Teraz predstavili v podstate totožný klip, akurát ku skladbe R U Ready.

Tuxedo - R U Ready

Na záver tu máme, bohužiaľ, jednu smutnú správu. Vo veku 39 rokov totiž v utorok skonal newyorský rapper Pumpkinhead, vlastným menom Robert Alan Diaz. Príčina úmrtia nie je zatiaľ známa. Rodák z Brooklynu začínal ako b-boy, neskôr presedlal na rap. Počas kariéry vydal štyri albumy, najznámejší z nich je Orange Moon Over Brooklyn z roku 2005.

Pumpkinhead - Rock On

Autor: Miguel Mitchél
Foto: www.facebook.com/Zverky

Súvisiaci interpreti: Momo, Zverina