Americká punk-rocková kapela The Offspring vystúpi 23. augusta v Prahe. Skupina zahrá na Výstavisku v Malej športovej hale. Formácia sa tento rok predstaví napríklad aj 5. augusta na maďarskom festivale Fezen či 15. augusta na rakúskom FM4 Frequency Festivale, ktorý sa bude konať v meste Sankt Pölten.

Neuveriteľných 24 rokov uplynulo od prvej koncertnej návštevy Offspring v Čechách, a napriek tomu sú rovnakej forme ako prvýkrát. V roku 1998 sa zastavili, tesne pred vydaním prelomového albumu Smash, v dnes už neexistujúcom klube U Zoufalců. tento rok sa po šiestykrát zastavia v Prahe, a to 23. augusta v Malej športovej hale.

Americká punk-rocková formácia, ktorá ma na svojom konte 9 štúdiových albumov a jeden album s najväčšími hitmi, sa pred rokom pripomenula fanúšikom festivalovým setom na Rock For People. Tentokrát prídu s plnohodnotným koncertným playlistom osvedčených hitov a zrejme aj s novými skladbami z pripravovaného albumu. 


The Offspring vznikli v roku 1984. Súčasnú zostavu tvoria Dexter Holland (spev, gitara), Noodles (gitara), Greg K. (basgitara) a Pete Parada (bicie). Debutovali o päť rokov neskôr eponymnou štúdiovkou, na ktorú nadviazali albumom Ignition (1992). Preraziť sa im však podarilo až s treťou nahrávkou Smash (1994), ktorá obsahovala hity ako Come Out and Play či Self Esteem. Nasledovali albumy Ixnay On The Hombre (1997), Americana (1998), Conspiracy Of One (2000), Splinter (2003), Rise And Fall, Rage And Grace (2008) a Days Go By (2012). Medzi ich ďalšie známe skladby patria aj All I Want, Gone Away, Pretty Fly (For A White Guy), Why Don't You Get A Job?, The Kids Aren't Alright, Original Prankster či Want You Bad.

Informácie a foto pochádzajú od Zdeny Selingerovej a z agentúry SITA. 

Súvisiaci interpreti: The Offspring