Vo veku 68 rokov zomrel niekdajší gitarista kapely Fleetwood Mac Danny Kirwan. Naposledy vydýchol v piatok v rodnom Londýne. Smutnú správu potvrdil bubeník skupiny Mick Fleetwood prostredníctvom profilu na sociálnej sieti Facebook. Príčinu úmrtia však nezverejnil.

"Danny bol pre nás veľkou posilou v začiatkoch kariéry. Jeho láska s blues viedla k tomu, že sme ho v roku 1968 prizvali do kapely Fleetwood Mac, ktorá sa preňho stala na niekoľko rokov domovom. Ďakujeme ti, Danny Kirwan, navždy nám budeš chýbať," napísal muzikant.

Daniel David Kirwan sa narodil 13. mája 1950. Ku kapele Fleetwood Mac sa pridal ako 18-ročný, pričom po príchode s ním nahrali hit Albatross. S formáciou vydal albumy Then Play On (1969), Kiln House (1970), Future Games (1971) a Bare Trees (1972). Po vydaní posledného menovaného ho pre závislosť od alkoholu vyhodili. Následne vydal sólovky Second Chapter (1975), Midnight in San Juan (1976) a Hello There Big Boy! (1979). Neskôr začal mať psychické problémy a nejaký čas žil ako bezdomovec. V roku 1998 ho ako člena kapely uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Na slávnosti sa však nezúčastnil.

Zdroj: SITA (Rollingstone.com, archív)
Foto: Facebook.com/FleetwoodMac

Súvisiaci interpreti: Fleetwood Mac