Druhým singlom z nového albumu BE (2013) britskej kapely Beady Eye bude skladba Shine A Light. Formácia, na čele ktorej stojí Liam Gallagher, plánuje singel vydať 19. augusta. V článku sa tiež dočítate, čo by bolo pre speváka známeho kontroverznými vyhláseniami horšie, ako streliť si medzi nohy.

Obal singla Shine a Light tvorí fotografia polonahej ženy, ktorej autorom je Harry Peccinotti. Ten je známy svojou prácou na svetoznámych kalendároch Pirelli v rokoch 1968 a 1969. Ženou na fotke je jeho vlastná manželka. Podobná fotka je pritom aj na obale samotného albumu BE. Ten frontman Liam Gallagher propaguje okrem nahoty na CD coveroch aj početnými vyhláseniami v rozhovoroch na adresu iných hudobníkov. Spevák Robbie Williams na jeho kritiku zareagoval dobre mienenou radou, že album by bol lepší, keby obsahoval refrény.

Liam však nezostal nič dlžný svojej povesti a na Williamsa reagoval v nedávnom vydaní denníka The Sun slovami: "Neurobili sme album, aby sme uspokojili nejaké požiadavky, toto bol náš projekt. Robbie Williams povedal, že album je dobrý, ale skladby nemajú refrény. Radšej by som si strelil do gulí ako by som mal nasledovať jeho rady." V tom istom rozhovore prezradil, že sa neišpiruje hudbou iných interpretov. "Nepočúvam inú hudbu, takže sa neinšpirujem nikým iným, ale možno by som si mal kúpiť iPod," dodal.


Beady Eye vznikli v roku 2009 po rozpade legendárnej skupiny Oasis, kde spolu s Liamom pôsobil aj jeho brat Noel. Debutovú štúdiovku Different Gear, Still Speeding, ktorá sa dostala na tretie miesto britského albumového rebríčka, vydali vo februári 2011. Pochádzajú z nej single Bring The Light, Four Letter Word, The Roller, Millionaire a The Beat Goes On. Autorom piesní na debute je Liam spolu s Andym Bellom a Gemom Archerom.

Medzi úspechy skupiny patrí napríklad vlaňajšie vystúpenie na olympijských hrách v Londýne, kde po tom, ako ponuku organizátorov odmietli Noel Gallagher's High Flying Birds, predviedli najznámejšiu pieseň Oasis - Wonderwall. Druhý album Beady Eye s názvom BE vyšiel 10. júna a kapela sa s ním chystá aj na turné, ktoré odštartuje 7. novembra koncertom v írskom Dubline.

Zdroj: SITA (Digitalspy.co.uk), Nme.com
Foto: Jim Ross/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Beady Eye