Úspešné duo pesničkárov pre deti Paci Pac má nový videoklip Superhrdina, v ktorom sa úlohy záporáka zhostil známy slovenský herec Roman Pomajbo. Veselá dvojica zverejnila i nové dátumy úspešného turné, Paci Pac a kamaráti, ktoré bolo kvôli pandémii prerušené, a oznámila vydanie nového CD.

Ochutnávkou albumu je práve pieseň Superhrdina, ktorú duo Paci Pac zverejnilo spolu s rozprávkovým klipom. Ako to v detskom svete býva, dobro v ňom zvíťazí nad zlom. "Skladbu som plánoval už dlhší čas," prezrádza Mário Praženec alias Pac. "Môj synček Samko mal silné obdobie plné Spidermanov a Supermanov, teraz zasa fičí na Ninjago. Asi rok mi materiál ležal v šuflíku a až teraz, v čase pandémie, sa nám pesničku podarilo nahrať v štúdiu a vznikol i videoklip," doplnil gitarista a spevák, ktorý sa v klipe vďaka čarovnému nápoju premení na superhrdinu.

Záporákom je Kazispev, ktorý unesie nežnejšiu polovičku hudobno-zábavnej dvojice. "Záporné postavy sú pre herca vždy fajn. Môže v nich ukázať všetky svoje skryté rezervy," smeje sa Roman Pomajbo, ktorý sa v klipe napokon zmení na kladnú postavu. A ako mu to fungovalo s Paci Pac? "Táto dvojica je pre mňa srdcová záležitosť. Čím viac ich poznávam, tým viac sa s nimi teším," priznáva sympatický herec.


Adrianu Pešinovú alias Paci, ktorú Kazispev uväznil na zámku, zloduch obdaroval levanduľovou kytičkou. "Levanduľa je Kazispevova obľúbená kvetinka, lebo jej vôňa ho upokojuje a hodí sa mu ku kostýmu. Daroval mi ju, aby som spievala len a len jemu,“ priblížila význam tejto rekvizity.

Premenu Kazispeva na Lubispeva má zase na svedomí rovnaký čarovný nápoj, ktorý Pacovi dodal supersilu. Paci Pac videoklipom podporili slovenskú značku kvalitných nápojov z ekologicky vypestovaného ovocia. "PIJO BIO sú 100% ovocné šťavy, sirupy a ľadové čaje bez pridaného cukru, ktoré skvelo chutia a sú aj zdravé. Ja osobne a aj Kazispev sme si na nich veľmi pochutili," prezrádza Mário Praženec. Celý dej rozprávkového klipu sa odohráva v nádhernom prostredí hradu Červený Kameň. 

Návrat na pódiá

Keďže jarné turné Paci Pac a kamaráti bolo kvôli pandémii prerušené v polovici, dvojica sa rozhodla zahrať zostávajúcich deväť koncertov so svojimi hosťami v septembri a už teraz sa nevie dočkať plných hľadísk a natešených detských divákov. "Obdobie bez detí bolo náročné. Vidieť a počuť publikum mi veľmi chýbalo," priznáva Adriana. "O to viac si to teraz užívam a ešte viac vážim, keď môžem byť konečne v priamom kontakte s malými divákmi! Je to nenahraditeľné!"

Deti sa môžu v septembri tešiť na predstavenie plné pesničiek, zábavy, ale aj poučenia. Turné odštartuje v 12. septembra v Bratislave a postupne sa Paci Pac predstavia aj v Leviciach (14.9.), v Lučenci (18.9.), Bardejove a Košiciach (19.9.), Poprade a Kežmarku (20.9.), Turzovke (27.9.) a Malackách (30.9.). Na koncertoch bude zároveň dostupné aj nové CD Paci Pac, ktoré vyjde práve v septembri.

Vstupenky na nové termíny je možné zakúpiť v sieti Predpredaj.skDivákom, samozrejme, na tieto nové termíny ostávajú v platnosti aj lístky, ktoré mali zakúpené na pôvodné koncerty.

Paci Pac a kamaráti - jesenné termíny 2020:

12. 9. (17:00) - Bratislave, DJ Ružinov - Veľká sála
14. 9. (17:00) - Levice, CK Junior
18. 9. (17:00) - Lučenec, Kino Apollo
19. 9. (10:00) - Bardejovské Kúpele, Kino Žriedlo
19. 9. (16:00) - Košice, Historická radnica
20. 9. (10:00) - Poprad, Dom kultúry
20.9. (16:00) - Kežmarok, Metské kultúrne stredisko
27. 9. (17:00) - Turzovka, Dom kultúry
30. 9. (17:00) - Malacky, Event Hall

Vstupenky:  

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Jana Marczellová. Tlačovú správu sme upravili. Viac sa dozviete na oficiálnej stránke www.pacipac.sk, na Facebooku a Instagrame.