Bene je v Bratislave a Dave je v Los Angeles. Poznajú sa už niekoľko rokov a občas si napíšu, že "hej, wassup?". Pred niekoľkými týždňami Bene poslal Daveovi pár svojich beatov a Dave odpovedal, že sa mu páčia. Bene z nadšenia hneď napísal text do jedného z tých beatov a poslal mu demo. Na druhé ráno ho čakala správa s hotovou slohou od Davea.

Za dva dni tak bola hotová skladba What Is Missing. Pár spomienok, obrazov, ktoré preskakujú ako pokazená VHSka, v zašumenom beate, v ktorom sa strieda slovenčina s angličtinou. Zachytáva ich stretnutia a spomienky na ich rapových kamošov. What is missing? Nič. Alebo možno všetko.

Skladba bola nahrávaná vo VAUD Art Studiu v Los Angeles a v Sonic Cat Studiu v Bratislave u Rolanda Kánika, ktorý ju aj mixoval. Novinku nájdete na svojej obľúbenej streamovacej platforme.

Video Dave teraz vyráža na turné po Spojených štátoch s novým albumom so svojou kapelou Previous Industries, v ktorej je s ním aj Open Mike Eagle a STILL RIFT.

Bene sa teší na koncerty s Modrými horami, o dva týždne mu vyjde inštrumentálny album s Michalom Šelepom a taktiež dokončuje svoju novú knihu s Erikom Šillem, ktorá vyjde na jeseň u Kolomana Kertésza Bagalu. Bude sa volať Emeriho príbeh a jej súčasťou bude aj nový album.

Kým to všetko nastane a uzrie svetlo sveta, vypočujte si aj nedávno vydanú druhú skladbu zo série Modrých hôr Bars, čo sme nahrali s názvom Dlhý život, ktorú nájdete aj v našom aktuálnom playliste Domáca úroda.

Redakciu Hudba.sk informovala Marián Benkovič alias Bene. Správu sme upravili a doplnili.