Bob Dylan oznámil vydanie masívneho CD boxu, ktorý bude pozostávať z 27 kusov nosičov. Nahrávka Bob Dylan - The 1974 Live Recordings zachytáva jeho arénové turné s kapelou v roku 1974 . Box vychádza 20. septembra a obsahuje 431 skladieb, z ktorých 417 ešte nebolo vydaných.

Luxusný set prinesie aj nanovo zmixované nahrávky, a tiež poznámky novinárky a kritičky Elizabeth Nelson z Pitchforku. Kolekcia ja pripomienkou návratu Boba Dylana na turné, od ktorého uplynulo už neuveriteľných 50 rokov. Vydavateľstvo Third Man Records zároveň oznámilo aj vydanie album The 1974 Live Recordings – The Missing Songs From Before the Flood , ktorý obsahuje verzie všetkých skladieb, ktoré Dylan nahral a ktoré neboli zahrnuté na jeho koncertnom albume z roku 1974 Before the Flood. Set 3LP je vylisovaný výhradne na farebnom vinyle.

Spolu s oznámení 27CD boxu a 3LP setu zverejnil ikonický hudobník doposiaľ nikdy nevydanú verziu Forever Young, ktorú nahral naživo v Seattli v sobotu 9. februára 1974. "Bob Dylan a The Band, ktorí išli do arén vôbec po prvý raz, odohrali 30 koncertov za 42 dní (často hrali dva sety za deň) pred priemerným publikom 18 500 – čo pomohlo nastaviť nový štandard toho, ako by rockové koncerty mohli vyzerať a znieť," vysvetľuje tlačová správa.

"Turné '74 odštartovalo 3. januára 1974 na štadióne v Chicagu – najväčšej krytej aréne na svete v čase, keď bola postavená. Hoci to v tom čase možno nevedeli, Bob Dylan a The Band boli predvojom novej éry. Tour '74 by pomohlo vytvoriť šablónu pre veľké rockové turné a kodifikovať mnohé z jeho spoločných zážitkov – od pohľadu na publikum, ktoré hromadne držalo zapaľovače, až po jasné záblesky svetiel v aréne počas ich Like A Rolling Stone."

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)