Nadšenie vystriedal smútok, a po prvotnom šoku a sklamaní, ho vystriedala radosť zo spoločných stretnutí. Fanúšikovia Taylor Swift sú známi ako silná komunita, ktorá si vymieňa náramky priateľstva a udržiava priateľstvá medzi sebou po celom svete. Mnohí z nich mali počas troch augustových koncertov osláviť lásku k hudbe svojej obľúbenej speváčky. Hrozba teroristických útokov všetko zmarila.

Po oznámení o zrušení všetkých troch viedenských koncertov sa sociálnymi sieťami priam valila vlna sklamania, beznádeje, obrovského smútku, ale, samozrejme, aj pochopenia, že bezpečnosť je na prvom mieste. Fanúšikovia, ktorí prileteli z rôznych krajín sveta a boli ubytovaní vo Viedni či v jej okolí ukázali silu Swifties.

V deň prvého zo série troch zrušených koncertov vyšli do viedenských ulíc a oslávili hudbu, priateľstvo a spolupatričnosť. Spievali si speváčkine piesne, vymieňali si náramky priateľstva a boli dokonca svedkami zasnúbenia, ktoré malo prebehnúť priamo na koncerte. Improvizované stretnutie im pomohlo striasť zo seba strach z možnej teroristickej hrozby a sklamanie, s ktorým zápasili.

Mnohí sa na sociálnych sieťach podelili o svoj príbeh. Jedna z fanúšičiek opísala moment, v ktorom sa dozvedela, že o zrušených koncertoch. Práve nastupovala do lietadla, ktoré smerovali do Viedne. "Polovica lietadla plakala. Nie je to len o vystúpeniach, je to komunita, ktorá sa stretáva a cíti sa bezpečne na jej koncertoch. Ako to teraz môžeme robiť, keď máme pocit, že sme terčom?"

"V hoteli, v ktorom sme, bolo preliatych veľa sĺz. Viedeň je takmer celá zložená z ľudí z celého sveta, ktorí prišli na koncert," píše ďalšia sklamaná fanúšička. Útechu im ponúkol aj miestny kostol, pred ktorým stál odkaz - "Milí Swifties, súcitíme s vami. Môžete prísť a vyspievať sa zo svojho smútku". Príspevok na sociálnej sieti popisuje lavice plné ľudí. ""Bol to naozaj krásny spoločný moment, keď sme si uvedomili, že sme boli všetci očividne smutní z toho, že nevidíme Taylor, a takí smutní, že sa stala táto hrozná vec, zameraná najmä na ženy a dievčatá na koncerte."

Tip: Priznanie hlavného podozrivého: Na koncertoch Taylor Swift plánoval zabiť čo najviac ľudí

Text: Hudba.sk (zdroj: Billboard.com)