Anglická indie-rocková skupina The Vaccines dobyla so svojou novou štúdiovkou Come Of Age (2012) britský albumový rebríček. Pre štvorčlennú formáciu z Londýna je to prvá nahrávka na vrchole UK Chartu, ich debutový album What Did You Expect From The Vaccines? (2011) sa dostal najvyššie na štvrtú priečku.

Aj druhú pozíciu obsadila tento týždeň novinka, ktorou je album Beacon (2012) ďalšej indie-rockovej kapely Two Door Cinema Club. Z jednotky na tretiu priečku klesla britská speváčka kosovského pôvodu Rita Ora s nahrávkou Ora (2012), ktorá pred týždňom debutovala na prvom mieste. Pokles o dve priečky zaznamenala aj škótska speváčka Emeli Sandé so štúdiovkou Our Version Of Events (2012), ktorej patrí momentálne štvrté miesto.

The Vaccines - Teenage Icon

Na päťke sa umiestnila ďalšia novinka, ktorých je v top 10 UK Chartu tento týždeň až päť. Je ňou piata sólovka írskeho speváka Ronana Keatinga s názvom Fires (2012). Zvyšnými dvoma novinkami sú britský hudobník Mark Knopfler s albumom Privateering (2012) na osmičke a anglická popová skupina Scouting For Girls s nahrávkou The Light Between Us (2012) na desiatke.

Pozrite si aktuálnu TOP 20 v britskom rebríčku albumov

Ne-Yo po piaty raz v kariére s najpredávanejším singlom

Na vrchole singlového rebríčka je americký R&B spevák Ne-Yo. Skladba Let Me Love You (Until You Learn To Love Yourself) je pre 32-ročného držiteľa troch cien Grammy už piatym singlom, s ktorým dobyl UK Chart. Predtým sa mu to podarilo s piesňami So Sick, Closer, Beautiful Monster a Give Me Everything. Nový singel sa bude nachádzať na spevákovom pripravovanom piatom albume R.E.D., ktorý vyjde 31. októbra.

Ne-Yo - Let Me Love You (Until You Learn To Love Yourself)

Aj na druhom a treťom mieste UK Chartu sú tento týždeň novinky - na dvojke debutuje írska rocková kapela The Script so skladbou Hall Of Fame, v ktorej hosťuje raper Will.i.am, a na trojke sa umiestnila americká speváčka Pink so singlom Blow Me (One Last Kiss). Na štvorku klesla anglická dievčenská skupina Little Mix s piesňou Wings, ktorá pred týždňom debutovala na prvom mieste. O tri priečky si pohoršila aj formácia Sam And The Womp so skladbou Bom Bom, ktorá je aktuálne piata. 

Pozrite si aktuálnu TOP 20 v britskom rebríčku singlov

Informácie zverejnila webstránka www.theofficialcharts.com.

Zdroj: SITA
Foto: Leon Diaper - Thevaccines.co.uk

Súvisiaci interpreti: Ne-Yo, The Vaccines