Nový medzinárodný spevácky festival Bon Art Junior Fest vyvrcholí finálovým galavečerom 25. októbra v Divadle Hybernia v Prahe. Na javisku za sprievodu Bon Art Pops Orchestra vystúpia nielen mladí talentovaní speváci z Českej republiky a zo zahraničia, ale aj zaujímaví hudobní hostia - Bára Basiková, Lenny, Vesna, vokálna skupina Skety a ďalší. Lenny zasadne aj v porote, ktorá počas večera vyberie absolútneho víťaza 1. ročníka Bon Art Junior Festu.

Bon Art Junior Fest dáva mladým speváckym talentom vo veku 10–16 rokov jedinečnú šancu ukázať, čo vie. Lenny má s festivalom skúsenosť už z minulého úvodného ročníka, kedy bola taktiež členkou poroty. "Myslím, že tento festival sprostredkováva mladým spevákom skvelú príležitosť vystupovať pred skutočným publikom, čo nie je vždy jednoduchá 'skúška', a navyše majú priestor predviesť svoj talent pred porotou profesionálov. Pre mnohé talenty to môže byť úžasný odrazový mostík k ďalším budúcim úspechom," hovorí Lenny.

"Jeseň pre mňa bude v znamení tvorby nových pesničiek a príprav na projekty v Čechách aj zahraničí. Mám radosť, že tieto svoje plány môžem doplniť práve o účinkovaní na Bon Art Junior Feste," prezrádza svoje plány na nadchádzajúce obdobie.

Bon Art Junior Fest organizuje spoločnosť Moonlight Production, ktorá bola v rokoch 2016–2021 držiteľom licencie na realizáciu známej medzinárodnej súťaže pre mladých spevákov Sanremo Junior za Českú a Slovenskú republiku. V roku 2022 Moonlight Production založila Bon Art Junior Fest a otvára tak cestu k úspechu ďalším speváckym nádejam.

Prvou finalistkou bola Kristína Petráková, súťaž jej otvorila brány do sveta divadla a spevu. Odporučila by ju ďalším mladým talentom? "Určite áno. Stretnete sa s profesionálnym prístupom a množstvom zaujímavých ľudí z odboru. Užijete si všetky skúšky v okruhu kamarátov a zaspievate si s veľkým orchestrom, čo je naozaj obrovský zážitok. Mne osobne súťaž dala množstvo zaujímavých skúseností a príležitostí. V rámci následnej spolupráce som po svojej účasti na súťaži spievala na koncertoch známych českých spevákov, natočila svoje vlastné CD a mala možnosť sa zúčastniť mnohých iných kultúrnych podujatí. Okrem toho mi dala tiež niekoľko skvelých priateľstiev, ktoré držia doteraz," odpovedá Kristína.

"Stále sa spevu i herectvu venujem. Hrám v divadle, čo ma baví asi najviac. Teraz v lete som išla svoju prvú divadelnú tour s predstavením Biela pani na vydávanie, točila som reklamu a 2 seriály. Tento školský rok budem maturovať na hudobnom gymnáziu, takže sa určite budem sústrediť na školu, ale mám v pláne aj veľa iných vecí – medzi nimi aj koncert s kapelou Crossband v sprievode práve Bon Art Pops Orchestra, na ktorý sa obzvlášť teším," dodáva.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Michaela Fialová Rozšafná.