Arménsko-americká kapela System Of A Down ohlásila dátumy budúcoročného európskeho turné. Formácia sa predstaví napríklad aj 12. júna v pražskej O2 aréne a o päť dní neskôr na Impact festivale, ktorý sa bude konať v Tauron Aréne v poľskom Krakove. Okrem toho vystúpia aj vo Francúzsku a Španielsku.

Skupina System Of A Down svoje zatiaľ posledné dva albumy Mezmerize a Hypnotize v roku 2005. Odvtedy fanúšikovia čakajú na novinky a možno by sa ich do budúcoročného turné mohli dočkať. Muzikanti totiž nedávno zverejnili na internete spoločné fotografie zo štúdia.  

System Of A Down vznikli v roku 1994 v Kalifornii, ale všetci členovia formácie sú pôvodom Arméni. Debutovali v roku 1998 eponymnou štúdiovou nahrávkou, celosvetový úspech však dosiahli až s druhým albumom Toxicity (2001). Nasledovali nahrávky Steal This Album! (2002) a spomínané Mezmerize a Hypnotize.

V roku 2006 oznámili, že si dávajú pauzu, aby sa jednotliví členovia mohli venovať sólovým projektom. Na koncertné pódiá sa vrátili v roku 2011. Držitelia prestížnej ceny Grammy majú na konte hity ako Chop Suey!, Toxicity, B.Y.O.B. alebo Hypnotize.


Zdroj: SITA
Foto: PR / Skalar Music

Súvisiaci interpreti: System of a Down