Americký spevák a multiinštrumentalista Prince vyrazí v novembri na neočakávané európske turné, pričom sa predstaví sólo za klavírom. 57-ročný hudobník má šnúru s názvom Prince Spotlight: Piano and A Microphone odštartovať 21. novembra vo viedenskom Konzerthause.

Následne by mal vystúpiť aj vo Veľkej Británii, Holandsku, Švajčiarsku, Nórsku, Švédsku, Taliansku, Nemecku, Francúzsku, Dánsku, Belgicku a Španielsku. Presné termíny a miesta koncertov však zatiaľ nepotvrdil.

"Prečo to urobiť teraz? Z viacerých dôvodov. Na začiatok preto, že to bude výzva. Zriedka mi napíšu zlú kritiku, pretože som svoj výkon vylepšoval viac ako tridsať rokov. Musíme ale vyskúšať nové veci. S klavírom to bude viac nahé, čistejšie. Môžete vidieť presne, čo dostanete," uviedol hudobník v oficiálnom vyhlásení.

Prince, celým menom Prince Rogers Nelson, vydal v roku 1978 prvý album s názvom For You. Odvtedy ponúkal nové nahrávky takmer každý rok. Zatiaľ posledným je počin Hit n Run, ktorý vyšiel v septembri. Na konte má sedem cien Grammy, štyri MTV Video Music Awards, Zlatý glóbus i Oscara. V roku 2004 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy a podľa amerického magazínu Rolling Stone je 27. najlepším interpretom všetkých čias

Zdroj: SITA (bbc.com, cultura.elpais.com, archiv)
Foto: 3rdeyegirl.com

Súvisiaci interpreti: Prince