Arménsko-americká kapela System Of A Down po viac než dekádu trvajúcej pauze od štúdiovej práce pripravuje nový album. Informáciu potvrdil bubeník skupiny John Dolmayan v rozhovore pre britský magazín Kerrang!.

Formácia pracuje v štúdiu už šesť mesiacov, pričom zatiaľ má približne 15 skladieb, ktoré by sa mohli objaviť na novinke. Nahrávka by podľa Dolmayana mala vyjsť na budúci rok. Kapela zatiaľ naposledy vydala album Hypnotize (2005). "Pociťujeme obrovský tlak, pretože je to už jedenásť rokov. Vlastne, v čase vydania novinky to bude už dvanásť," povedal bubeník.

Fanúšikovia sa podľa neho môžu tešiť na nový zvuk. "Hráme lepšie ako kedykoľvek predtým a skúšame aj nejaké nové veci. Nesnažíme sa spraviť Toxicity - časť II., len preto, že to bola naša najlepšia nahrávka. Potrebujeme urobiť niečo pre novú generáciu fanúšikov System Of A Down. Nezaspali sme na vavrínoch. Nepodpíšem sa pod album, na ktorý by som nebol na sto percent hrdý," vyjadril sa hudobník.

Skupina nedávno ohlásila koncerty na rok 2017. Zastaví sa napríklad aj 12. júna v pražskej O2 aréne či na festivale Nova Rock, ktorý sa uskutoční 14. až 17. júna v areáli Pannonia Fields pri rakúskej obci Nickelsdorf. Ak to máte bližšie k naším severným susedom, zapíšte si do diára dátum 17. júna, kedy SOAD zahrajú na Impact festivale v krakovskej Tauron Aréne.

Kapela System Of A Down vznikla v roku 1994 v Kalifornii, ale všetci jej členovia sú pôvodom Arméni. Debutovali v roku 1998 eponymnou štúdiovou nahrávkou. Celosvetový úspech však dosiahli až so spomínaným druhým albumom Toxicity (2001). Nasledovali nahrávky Steal This Album! (2002), Mezmerize (2005) a Hypnotize (2005). Rok po vydaní Hypnotize oznámili, že si dávajú pauzu, aby sa jednotliví členovia mohli venovať sólovým projektom. Na koncertné pódiá sa vrátili v roku 2011. Držitelia prestížnej ceny Grammy majú na konte hity ako Chop Suey!, Toxicity, B.Y.O.B. alebo Hypnotize.


Zdroj: SITA (Exclaim.ca, archív)
Foto: Facebook.com/systemofadown

Súvisiaci interpreti: System of a Down