Česká skupina Lucie vystúpila v kompletnej zostave na večierku finančnej skupiny PPF miliardára Petra Kellnera. Išlo o prvý koncert kapely po vyše ôsmich rokoch a dvoch mesiacoch. Zatiaľ posledným verejným koncertom zostáva jej vystúpenie v Londýne 1. októbra 2004.

Na piatkovom večierku v pražskom Rudolfine bolo približne 700 pozvaných hostí. To, koľko organizátorov stálo comebackové vystúpenie Lucie, hovorca PPF Radek Stavěl odmietol prezradiť, pričom nepotvrdil ani to, že skupina sa na akcii skutočne predstavila. "Témy nesúvisiace s našim podnikaním v médiách nekomentujeme," povedal Stavěl.

Ku koncertu sa pre iDnes.cz bližšie nevyjadrili ani členovia formácie - David Koller, Robert Kodym, Michal Dvořák a P.B.Ch. - ktorí neodpovedali na telefonáty a SMS. "Nemôžem vám k tomu nič povedať, iba sľúbiť, že skupina Lucie sa k všetkému vyjadrí koncom týždňa," povedal napokon klávesák Michal Dvořák, ktorý comeback Lucie naznačil už v niekoľkých neoficiálnych rozhovoroch. Na základe jedného z nich postavili svoj článok o návrate Lucie na scénu aj redaktori hudobného magazínu Rock and Pop.

Chystá sa niečo veľké

Koncert Lucie údajne trval asi hodinu a pol a zazneli na ňom najväčšie hity kapely. Podľa nepotvrdených informácií sa členovia skupiny na toto vystúpenie pripravovali asi tri mesiace. Formácia, ktorej pri príležitosti 20. výročia udeľovania cien Anděl odovzdali ceny za najlepší album dvadsaťročia (Černý kočky mokrý žáby), najlepšieho interpreta dvadsaťročia a najlepšiu skupinu dvadsaťročia, musela na piatkovom koncerte dvakrát pridávať. Zároveň zaznela dôležitá informácia, že štvorica hudobníkov na pódiu nestojí naposledy a že do budúcnosti chystá niečo veľké.

Kapela Lucie pôsobila na scéne od polovice 80. rokov. Na konte má sedem štúdiových albumov, zatiaľ posledným je nahrávka Dobrá kočzka která nemlsá (2002). Medzi najväčšie hity skupiny patria skladby ako Amerika, Černý andělé, Troubit na trumpety by se nam libilo, Medvídek, Dotknu se ohně, Šrouby do hlavy, Oheň, Panic, Zkamenělý dítě, Pod měděným nebem, Hvězda, Srdce alebo LucieRobert Kodym a P.B.CH. po ohlásení prestávky v roku 2004 pôsobili vo formácii Wanastowi Vjecy, Koller vystupoval sólovo s kapelou Kollerband a Dvořák pracoval na rôznych hudobných projektoch, od reklamy po klasickú hudbu.

David Koller sa minulý týždeň predstavil pred vypredaným Zimným štadiónom O. Nepelu v Bratislave, kde ako jeden z hostí narodeninového koncertu Mira Žbirku odspieval piesne Černí andělé a Chci zas v tobě spát.

Informácie pochádzajú z webovej stránky idnes.cz a archívu agentúry SITA.

Zdroj: SITA
Foto: Cenyandel.cz

Súvisiaci interpreti: Lucie