Spevák Thomas Puskailer, ktorý sa zviditeľnil ako finalista prvej série Česko-Slovenskej SuperStar (2009) a v súčasnosti pracuje na rozbehnutí speváckej kariéry na Slovensku, má za sebou "oťukávací rok". Ako sám tvrdí, naša scéna je malá, no napriek tomu musí byť opatrný, aby sa pri práci s ľuďmi z hudobného priemyslu nepopálil. Prezradil tiež, čo chystá v novom roku.

"Rok 2011 bol pre mňa o hľadaní svojho miesta v slovenskom hudobnom priemysle, získavaniu dobrých kontaktov, spoznávaniu ľudí a lokálnej hudobnej scény, ktorá je veľmi rozdielna od Anglicka alebo Ameriky. Dal som dohromady skvelý tím, ktorý mi pomáha v mojej speváckej kariére," prezradil spevák, ktorý sa po skončení speváckej súťaže rozhodol pre život na Slovensku.

Pre Puskailera priniesol rok 2011 veľa radosti v pracovnom aj osobnom živote. "Najšťastnejším dňom bol pre mňa 10. september 2011, kedy som sa oženil s mojou krásnou ženou Abbie Puskailer. V hudbe ma potešilo, že som dokončil väčšinu mojich skladieb, môj prvý singel bol hraný v slovenskom rádiu a vydal som svoj prvý maxi singel. To sú veci, po ktorých túži každý spevák, aj mňa to veľmi potešilo!" prezradil Puskailer, ktorý na konci roka s producentom Johnnym Kortisom stihol nahrať aj vianočnú skladbu.

Thomas Puskailer feat. Johnny Kortis - It's Christmas, Baby

V novom prostredí však nechýbali ani sklamania, s ktorými sa spevák musel vyrovnať. "Sklamalo ma zistenie, že nie všetkým ľuďom v hudobnom priemysle na Slovensku sa dá veriť. Minulý rok som si uvedomil, že ak tu chcem uspieť, musím do toho vložiť a obetovať veľmi veľa aj na osobnej úrovni. Tiež som sa naučil, že musím by opatrný pri posudzovaní dôveryhodnosti ľudí," priznal spevák. "Ale som odhodlaný a mám okolo seba dobrý tím, rok 2012 bude skvelým rokom," dodal a nakoniec načrtol aj niektoré zo svojich novoročných plánov.

"Plánujem zorganizovať prvé turné, ktoré bude zamerané na posilnenie ekologického zmýšľania na slovenských stredných školách. Tiež chcem vydať môj druhý singel s názvom By Your Side, spolu s videoklipom, ktorý bude hotový na začiatku februára. Pripravujeme tiež klubové turné po Slovensku a Českej republike. A vydať môj debutový album," prezradil Thomas.

Viac sa o Thomasovi Puskailerovi dočítate v exkluzívnom rozhovore.

Čo priniesol rok 2011 a aké plány do nového roka majú ďalší domáci interpreti, si môžete prečítať TU.

Foto: Milan Krupčík