Skupina Inekafe začiatkom februára vyrazí na veľké turné po Slovensku a Českej republike. Právo na šťastie Tour 2012" zahŕňa 13 koncertov od Plzne až po Prešov. Koncerty v v Bratislave, v Trenčíne, v Žiline a v Brne sú mesiac pred termínom vypredané.

V bratislavskom MMC sa preto skupina rozhodla pridať ďalší koncert, ďalšie sa však z časových dôvodov pridávať nebudú, hoci viaceré termíny sú už krátko pred vypredaním.

Inekafe na šnúre predstavia štúdiovú novinku Právo na šťastie, na ktorú museli fanúšikovia populárnej skupiny čakať dlhých osem rokov. "Nacvičujeme úplne nový koncertný program, ktorý bude trvať asi 90 minút. Na turné zahráme skladby z nového albumu. Samozrejme nebudú chýbať naše najväčšie hity zo všetkých dosiek. Vybrali sme aj staršie skladby, ktoré sme doteraz na koncertoch bežne nehrávali, takže je sa na čo tešiť," hovorí líder skupiny Vratko Rohoň.

Platňa Právo na šťastie si už vyslúžila Zlatú platňu, ktorú si skupina prevezme na koncerte v klube Ministry of Fun v Banskej Bystrici. "Koncert v Banskej Bystrici môžu fanúšikovia brať ako náhradu za zrušenú akciu v Brezne. Tam sme to my nemohli ovplyvniť... Každý, kto prinesie lístok zo zrušeného koncertu, dostane na mieste polovicu vstupného naspäť," vysvetľuje Vratko.

Navyše sa na koncerte v Banskej Bystrici uskutoční krst CD, ktorý sa mal pôvodne konať v rámci zrušeného Fun Festu v Brezne a fanúšikovia tiež uvidia hneď dve predkapely - skupiny Horská chata a The Paranoid. Na turné Inekafe sa predstaví celkovo až štrnásť mladých rockových a punkových skupín, pričom k pravdepodobne k nim pribudne ešte jedna, keďže predkapela pridaného bratislavského koncertu zatiaľ nebola zverejnená.

Lístky sa dajú kúpiť vo všetkých pobočkách spoločnosti Ticketportal, prípadne online na www.ticketportal.sk a www.ticketportal.cz.  Viac informácií nielen o blížiacom sa "Iné Kafe - Právo na šťastie Tour 2012" nájdete na www.inekafe.sk.

Inekafe - Právo na šťastie Tour 2012

02.02.12 – CZ, Praha, Palác Akropolis (+ Covers For Lovers)
03.02.12 – CZ, Plzeň, Šeříkovka (+ No Side)
04.02.12 – CZ, Pardubice, Žlutý pes (+ Koblížc!)
09.02.12 – CZ, Ostrava, Rock and Roll Garage (+ Japan Four)
10.02.12 – CZ, Zlín, Masters of Rock Café (+ Cookies)
11.02.12 – CZ, Brno, Fléda (+ Criminal Colection)

17.02.12 – SK, Žilina, Boonker club (+ Problem)
18.02.12 – SK, Trenčín, Piano club (+ Bačova fujara)
23.02.12 – SK, Banská Bystrica, Ministry of Fun (+ Horská chata, The Paranoid)
24.02.12 – SK, Košice, Collosseum (+ Retarded Fish)
25.02.12 – SK, Prešov, Odborový dom kultúry (+ stoiČOstoi)
28.02.12 – SK, Bratislava, MMC (+ Forent)
29.02.12 - SK, Bratislava, MMC (predkapela zatiaľ nie je známa)

Informácie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková, PR manažérka turné. Viac na www.inekafe.sk.

Foto: Milan Krupčík