Vplyvná anglická punk-rocková kapela Buzzcocks plánuje vydať reedície dvoch nahrávok. Prvou z nich je debutové EP Spiral Scratch (1977), ktoré sa dostane na trh 27. januára na sedempalcovom vinyle v limitovanej edícii 300 kusov.

Fanúšikovia sa môžu tešiť aj na nové vydanie kompilácie Time's Up (2000), ktoré sa dostane do predaja 10. marca na CD, vinyle i v digitálnej forme. Obe novinky ponúknu aj v rámci box setu, ktorý vyjde takisto 10. marca a bude obsahovať ďalší bonusový materiál, vrátane fotografií, pohľadníc, plagátov či odznakov.

Nahrávacia spoločnosť Domino Records zverejnila pri príležitosti ohlásenia reedícií video k piesni Breakdown, v ktorom použili zábery z koncertu formácie Buzzcocks z roku 1976 v Lesser Free Trade Hall v Manchestri.


Kapela Buzzcocks vznikla v roku 1976 v meste Bolton a na konci 70-tych rokov patrila spolu s Joy Division medzi najvýraznejšie nové britské kapely. V roku 1978 vydala formácia prvé dve dlhohrajúce nahrávky Another Music in a Different Kitchen a Love Bites. Doteraz ponúkla celkovo deväť štúdioviek, zatiaľ poslednou je The Way z roku 2014. V diskografii kapely je tiež niekoľko živákov, kompilácií a EP nahrávok. Formáciu v súčasnosti tvoria Pete Shelley, Steve Diggle, Chris Remington a Danny Farrant.

Zdroj: SITA (Rollingstone.com)
Foto: Buzzcocks.com

Súvisiaci interpreti: Buzzcocks