Americká speváčka Lana Del Rey v pondelok informovala, že ju čaká súdny spor s kapelou Radiohead. Dôvodom má byť jej skladba Get Free, ktorá má v slohách veľmi podobnú melódiu spevu a postupnosť akordov ako pesnička Creep, s ktorou sa britská skupina v roku 1992 preslávila.

"Informácie o žalobe sú pravdivé. Aj keď viem, že moja skladba piesňou Creep inšpirovaná nebola, Radiohead si myslia opak a žiadajú o 100-percentnú refundáciu zo ziskov. V posledných mesiacoch som im ponúkala do 40 percent, čo odmietli a trvajú na plnej sume. Ich právnici sú neoblomní, a preto problém vyriešime súdnou cestou," napísala 32-ročná speváčka v pondelok na Twitteri.

Prečítajte si: Lana Del Rey tvrdí, že ju Radiohead žalujú za podobnosť skladby

Kapela však včera informáciu o riešení situácie prostredníctvom súdu poprela. "Je pravda, že od augusta minulého roku rokujeme so zástupcami Lany Del Rey. Musíme to však uviesť na pravú mieru: Nebola podaná žiadna žaloba, a tiež nie je pravda, že by Radiohead povedali, že trvajú na 100-percentnej refundácii zo ziskov za Get Free," uvádza sa v stredajšom vyhlásení manažmentu skupiny.

Vypočujte si obe piesne:


Zdroj: SITA (bbc.com, archív), Hudba.sk
Foto: Facebook.com/lanadelrey / Marko Erd (koláž Hudba.sk)

Súvisiaci interpreti: Lana Del Rey, Radiohead