Britská speváčka Adele prezradila, že už pracuje na treťom štúdiovom albume. Prípravy sú však podľa jej slov v úplných začiatkoch. Posledné týždne trávi v Kalifornii a podľa vlastných slov spieva iba svojmu synčekovi Angelovi Jamesovi, ktorý sa narodil 19. októbra.

"Od udeľovania Zlatých glóbusov až po Oscary som v Los Angeles. Takže chodím na množstvo stretnutí, ale v skutočnosti som trochu mimo. V ostatnej dobe som spievala akurát uspávanky svojmu bábätku a naozaj neviem, čo je teraz cool a čo nie!" vysvetlila pre magazín Rolling Stone speváčka, ktorá tiež povedala, že plánuje znovu spolupracovať s producentom Paulom Epworthom.

Dvadsaťštyriročná Adele vystúpi 24. februára na ceremoniáli udeľovania prestížnych filmových cien americkej Akadémie filmových umení a vied, známych ako Oscary. Predvedie svoju pieseň Skyfall, ktorú naspievala k rovnomennej bondovke a za ktorú môže v ten istý večer získať prestížnu cenu. Túto skladbu doteraz pred publikom nespievala a účinkovanie na slávnostnom galavečere bude jej prvým americkým hudobným vystúpením v televízii od vlaňajšieho udeľovania Grammy.

"Je mi cťou byť nominovaná a je pre mňa strašidelne úžasné spievať pred ľuďmi, ktorí znovu a znovu ovládli moju fantáziu. Je to niečo, čo som nikdy nezažila a pravdepodobne zažijem len raz!" uviedla hviezda vo vyhlásení. Producenti tohtoročného ceremoniálu Craig Zadal a Neil Meron na jej adresu nešetrili slovami chvály. "Mimoriadne uznávame výnimočné umelecké schopnosti Adele ako skladateľky a speváčky. Momentálne je jednou z najúspešnejších interpretiek na svete a veríme, že Skyfall v jej podaní bude vzrušujúcim oscarovým momentom pre publikum v Dolby Theatre aj pri televíznych obrazovkách po celom svete," vyjadrili sa.

Včera sa Adele zúčastnila odovzdávania cien Grammy, kde prevzala zlatý gramofónik za Najlepší sólový popový výkon a odovzdala cenu v najprestížnejšej kategórii Album roka, ktorú rok pred tým sama získala.

Zdroj: SITA (Digitalspy.co.uk), archív Hudba.sk
Foto: Matt Sayles/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Adele