Slovenská formácia Bloom koncom minulého roka vydala svoj debutový album, ktorý sa čoskoro chystá podporiť aj klubovým turné po Českej a Slovenskej republike. Fanúšikovia sa tak môžu tešiť na úplne nový koncertný program a dokonca aj na nového člena, klaviristu Martina Wittgrubera.

Tvorba kapely Bloom je ovplyvnená mnohými hudobnými štýlmi, ale napriek tomu je rozpoznateľná na prvé počutie. Je intímna, miestami melancholická a tajomná. "Chystáme veľmi pestrý a hudobne výživný program. Za posledný rok sme urobili kopec roboty a myslím, že výsledky sa začínajú pomaličky prejavovať. Ľudia sa určite majú na čo tešiť," uviedla speváčka Barbora Drahovská.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Koncertné turné, ktoré začína 8. marca v Brne, bude pozostávať z desiatich zastávok. Po vystúpení v Prahe sa skupina presunie na Slovensko, kde nevynechá mestá ako Martin, Bratislava, Nové Mesto nad Váhom či Prešov. Záverečný koncert odohrá Bloom v Poľsku v klube patriacemu bubeníkovi britského huslistu Nigela Kennedyho. Na vystúpeniach v Bratislave a Novom Meste nad Váhom s Bloom vystúpi aj harfistka Mária Kmeťková, ktorej hru môžu poslucháči počuť v singli Carousel ride alebo v skladbe Snowflakes on your eyelashes.

"Jednotlivé mestá sme vyberali tak, aby sme čo najviac dokázali pokryť rozmanitosť Slovenska. Je to naše prvé turné a chystáme sa užiť si ho. Na všetky koncerty sa veľmi tešíme," dodal gitarista Lukáš Kyška. Na turné spolu s Bloom vystúpi aj zakladajúci člen legendárnej kapely Made II Mate, Martin Wittgruber, ktorý si so skupinou padol do oka už pri nahrávaní albumu Let the good days come.

"Spojila nás skladba Sound of blooming flowers, ktorú sme nahrali na album v klasickej zostave. Bola to jediná pieseň, v ktorej nám niečo chýbalo. Nakoniec sme oslovili Martina, aby do nej skúsil nahrať hammond. A tak začala naša spolupráca," uviedla Barbora, ktorú doplnil Lukáš: "Príchodom Martina znie kapela ešte lepšie ako doteraz. Chémia medzi členmi funguje fantasticky."

Prečítajte si: Debut skupiny Bloom je iný než čokoľvek, čo ponúka domáca scéna


Let the good days come tour 2014:

8. 3. - Brno, Hudební kavárna Stará pekárna - lístky
15. 3. - Praha, Jazz Dock - lístky
21. 3. - Martin, Barmuseum - lístky
28. 3. - Bratislava, Gorila.sk Urban Space - lístky
29. 3. - Nové Mesto nad Váhom, Blue Note - lístky
11. 4. - Prešov, Christiania - lístky
12. 4. - Košice, kníhkupectvo Martinus
12. 4. - Košice, Dobré časy - Košický pivný dom
25. 4. - Námestovo, Baron pub
26. 4. - Poľsko

Informácie pre Hudba.sk poskytol Marek Kučera, PR manažér kapely Bloom.

Foto: Zdenko Hanout

Súvisiaci interpreti: Bloom