Od vydania debutového albumu rockovej kapely Mofokiller s názvom Väzby uplynuli už takmer štyri roky. Formácia medzitým odohrala množstvo festivalových a klubových koncertov a predskakovala svetovým menám ako Faith No More, Jinjer či Orphaned Land. Naposledy sa fanúšikom predstavila na spoločnom turné s The Paranoid.

Vydanie nového materiálu však brzdili personálne zmeny, ktorými kapela Mofokiller za posledné roky niekoľkokrát prešla. Z pôvodnej zostavy zostali len líder Matúš Cíger (gitara, texty) a Miro Beka (spev, basgitara). Do zostavy prijali gitaristu a screamera Mira Bitomského a šialeného ruského bubeníka Antona Samokhvalova (ex Ease of Disgust, ex Katalepsy).

S novými hudobníkmi prišiel nový vietor a Mofokiller sa zo stoner-hard rockovej polohy katapultoval do metalu. Na novej EP nahrávke Kult poslucháči okrem iného nájdu tvrdé gitary, rýchle bubny a scream. Čo si však kapela ponechala, je prehľadná pesničková štruktúra a silné slovenské texty.

EP Kult, ktorého mix a mastering má na svedomí ruské Navaho Studio, vyjde už v stredu 13. februára a nájdete ho na Bandcampe a v ďalších digitálnych hudobných službách a obchodoch. Ochutnávkou je titulná skladba, ku ktorej skupina natočila temno-diskotékový videoklip. O strih sa postaral Mark Balage, s ktorým kapela už viackrát úspešne spolupracovala.

"Text skladby hovorí o kulte osobnosti a o ľuďoch, ktorí túžia po úspechu a moci. Kvôli úspechu musia porušovať pravidlá. Ak však človek zájde príliš ďaleko, prejde na temnú stranu a cesta späť už neexistuje," vysvetluje Matúš Cíger.


Zoznam skladieb na EP Kult:

1. Intro
2. Satanove ruky
3. Kult
4. Útek
5. Zviera v túžbe

Redakciu Hudba.sk za kapelu Mofokiller informoval Matúš Cíger. Tlačovú správu sme upravili a doplnili. Novinky skupiny môžete sledovať na oficiálnej stránke www.facebook.com/mofokiller.

Foto: archív skupiny