Legendárny americký hudobník Bob Dylan pripravuje v Los Angeles nový album. Prezradil to David Hidalgo zo skupiny Los Lobos, ktorý s ním pracoval aj na vianočnom albume Christmas in the Heart (2009). "Bol to výborný zážitok. Je úžasné, aký je stále kreatívny. Nedokážem pochopiť, ako to robí," uviedol v rozhovore pre týždenník Aspen Times.

Bob Dylan, narodený v roku 1941 ako Robert Allen Zimmerman, založil prvú kapelu už na strednej škole. V roku 1962 vydal debutový eponymný album a dodnes má na konte 34 štúdiových nahrávok, zatiaľ posledná je spomínaná Christmas in the Heart. V roku 1988 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy, v ktorej nechýbajú ani jeho piesne Blowin' in the Wind, The Times They Are a-Changin', Like a Rolling Stone, Subterranean Homesick Blues a Tangled Up in Blue.

Bob Dylan - Things Have Changed

V roku 1991 si prevzal Grammy za celoživotný prínos a na konte má okrem toho ďalších 10 vzácnych gramofónikov. Svojho jediného Oscara dostal za pieseň Things Have Changed pre film Skvelí chlapci (2000). Bob Dylan je tiež uznávaným maliarom a spisovateľom, na konte má napríklad román Tarantula (1971). Zaradili ho do rebríčka 100 najdôležitejších ľudí 20. storočia časopisu Times, podľa ktorého je "majstrovský básnik, uštipačný kritik sociálnych pomerov a nebojácna a vedúca duša alternatívnej generácie".

Bob Dylan - Knockin' On Heaven's Door

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Chris Pizzello

Súvisiaci interpreti: Bob Dylan