Britská grindcoreová skupina Napalm Death sa už čoskoro opäť predstaví na Slovensku. V rámci Brutal Assault Tour 2012 zavíta spoločne s českými formáciami Hypnos a Brutally Deceased v sobotu 24. marca do Trenčína a 25. marca do Košíc. V metropole východu sa predstaví aj ďalšia metalová legenda - americkí Cannibal Corpse, ktorých koncert je naplánovaný na 27. júna v klube Collosseum.

Napalm Death fungujú na scéne už od roku 1981. Na konte majú 15 štúdiových albumov, pričom podľa štatistickej spoločnosti Nielsen SoundScan sú v USA siedmou najpredávanejšou deathmetalovou kapelou. V súčasnosti tvoria zostavu formácie Shane Embury (basgitara), Mark "Barney" Greenway (spev), Mitch Harris (gitara) a Danny Herrera (bicie nástroje).

Napalm Death - When All Is Said And Done

V trenčianskom klube Piano sa ako predkapely tejto formácie okrem Hypnos a Brutally Deceased predstavia aj Čad a Systematic Damage. Kapela Čad, ktorá v nedeľu triumfovala na Radio_Head Awards v žánrovej kategórii Hard & Heavy, sa ukáže aj v košickom Collosseu. Vstupenky na obe podujatia stoja v predpredaji 11 €. Napalm Death svoj nový album Utilitarian (2012) predstavia aj v Jablonci (19. marca), Chebe (20. marca), Pardubiciach (21. marca), Ostrave (22. marca) a Slavoniciach (23. marca).

Napalm Death - On The Brink Of Extinction

Slovenskí fanúšikovia sa v júni môžu tešiť na ďalšiu legendárnu metalovú kapelu. Americkí deathmetalisti Cannibal Corpse sa spoločne s belgickými Aborted predstavia 27. júna v košickom klube Collosseum. Vstupenky na podujatie je možné zakúpiť v predpredajovej sieti Ticketportal za cenu 21 €.

Cannibal Corpse - Priests of Sodom

Zdroj: SITA, PR
Fotografie poskytol Tomáš Karlík z usporiadateľskej agentúry Obscure Promotion

Súvisiaci interpreti: Cannibal Corpse, Napalm Death