Česká hudobná skupina Oceán vydá po dvadsiatich piatich rokoch nový štúdiový album s názvom Ve smíru. Novinku plánujú uviesť na trh už začiatkom júna.

"Zmier (Smír) medzi nami všetkými 'oceánskymi i všetkými v tomto Vesmíre. Podaná ruka prostredníctvom novej hudby a textov je naším ďalším krokom k Vám," vysvetľuje skupina Oceán názov albumu.

Jitka Charvátová, Petr Kučera, Jan Vozáry a Petr Hons strávili posledné mesiace písaním nových piesní a následným nahrávaním demonahrávok, ktoré už dostávajú finálnu podobu v štúdiu u producenta Armina Effenbergera. "Sme vďační, že znovu nastal magický tvorivý čas medzi nami štyrmi... ako predtým... len s novými tvárami," dodáva zakladajúci člen, klávesák Petr Kučera.


Novinka bude obsahovať jedenásť skladieb. Medzi nimi bude aj nová verzia singla Odlesk tvůj. Formácia zo štúdiovky už predstavila pieseň Dante, ku ktorej zverejnila lyric video. Ďalšie informácie a novinky nájdete na novom webe www.oceancz.cz.


Skupina Oceán vznikla v roku 1985 a jej pôvodnú zostavu tvorili Petr Muk (spev), Petr Kučera (klávesy), Jan Vozáry (bicie) a Zdeněk Pavelec (gitara), ktorý v roku 1987 kapelu opustil. V tom istom roku sa k formácii pridal Dušan Vozáry (klávesy), ktorý s ňou vystupoval do jej rozpadu v roku 1993.

Skupina svoju činnosť obnovila v roku 2011 už v novej zostave. K pôvodným dvom spomínaným členom, Petrovi Kučerovi a Janovi Vozárymu sa pridal basgitarista Petr Hons a zosnulého speváka Petra Muka nahradila Jitka Charvátová. Kapela má na konte štúdiovky Dávná zem (1990), Pyramida snů (1991), 2 1/2 (1992) či kompilácie Dekáda (1995) a Best of (2009).

Zdroj: SITA, Warner Music
Foto: Roman Černý

Súvisiaci interpreti: Oceán