Americká kapela L7 plánuje vydať nový album. Formácia chce získať peniaze na nahrávanie aj prostredníctvom portálu PledgeMusic.com. Fanúšikovia, ktorí sa rozhodnú skupinu podporiť, môžu získať napríklad mikrofón speváčky Donity Sparks, podpísanú limitovanú edíciu singla I Came Back To Bitch či iné raritné vinylové platne od L7.

Donita Sparks (gitara, spev), Suzi Gardner (gitara, spev), Jennifer Finch (basgitara, spev) a Demetra Plakas (bicie, spev) sa vrátili na scénu v roku 2014. Odvtedy sa predstavili na niekoľkých koncertoch. Vlani v septembri ponúkli skladbu Dispatch from Mar-a-Lago. Bola to pritom prvá pieseň, ktorú skupina zverejnila po 18 rokoch. Tento rok vydali spomínaný singel I Came Back To BitchNové piesne nahrali v EastWest Studios v Hollywoode s producentom Billym Bushom.


L7 vznikli v roku 1985 v Los Angeles. Debutový, eponymný album vydali v roku 1988 a nadviazali naň počinmi Smell The Magic (1990), Bricks Are Heavy (1992), Hungry For Stink (1994), The Beauty Process: Triple Platinum (1997) a Slap-Happy (1999). Na konte majú aj koncertný záznam Live: Omaha To Osaka (1998) či kompiláciu The Slash Years (2000). Kapela v roku 2001 prerušila činnosť a jednotlivé členky sa venovali iným projektom.

Zdroj: SITA (Pitchfork.com, archív)
Foto: Facebook.com/L7theband

Súvisiaci interpreti: L7