Čoraz obľúbenejší britský boyband The Wanted predstavil nový videoklip k tretiemu singlu z pripravovaného tretieho albumu. Pätica Angličanov v krátkej snímke nielenže menuje Rihannu ako symbol ženskej krásy, ale si aj uťahuje zo svojich skúsenejších kolegov ako Take That, 'N Sync či Backstreet Boys. Súvis by ste však hľadali zbytočne.

Po skladbách Chasing The SunI Found You vyťahuje päťčlenný britský boyband The Wanted ďalší singel zo svojho doteraz nepomenovaného tretieho albumu. Videoklip k singlu Walks Like Rihanna mal premiéru 8. mája prostredníctvom ich VEVO kanála na Youtube. Režisérsky sa ho ujal Shane C. Drake, ktorý v minulosti točil klipy pre Timbalanda, Paramore, či Kelly Clarkson.

Pocta predchodcom alebo výsmech starým "chlapcom"?

Hlavnou myšlienkou krátkej hudobnej scénky je výber spôsobu, akým bude vizuálne spracovaný nový singel formácie. Divák sprvu vidí ženské nohy a domnieva sa, podľa názvu, že takto chodí aj Rihanna, a presne táto chôdza tak znemožňuje chlapčenskej skupine triezve uvažovanie pri voľbe videa.

Práve preto začnú najprv videom, ktoré by bolo vtipné. To im automaticky pripomína kultovú scénku z videoklipu skupiny 'N Sync k skladbe Bye Bye Bye, kde Justin Timberlake a jeho vtedajší kolegovia doslova viseli na nitkách ako bábky ovládané ženou. Po tom, ako jeden z členov, konkrétne Jay McGuiness, zavrhne vtipný nápad a predstaví svoju víziu o dospelých chlapoch, divák sa presúva opäť do 90-tych rokov. V tomto prípade biele šaty a tie "najsladšie" figúry pripomínajú Backstreet BoysI Want It That Way. Napokon, tam, kde nezaberie zronený výraz tváre á la Nick Carter, zaberie čiernobiela a mokré telá tak, ako to robili Take That v Back For Good.

Je otázne, prečo dali práve túto tematiku kultových klišé chlapčenských skupín 90-tych rokov do spojitosti s barbadoskou speváčkou. Ďalej nie je zrejmé ani to, či sa chceli zabaviť na účet tých, ktorí im predšľapali cestu k sláve alebo im chceli týmto vzdať hold. Dúfajme, že nejde o druhý prípad. 


Autor: Marek Majzon
Foto: Facebook.com/TheWanted

Súvisiaci interpreti: The Wanted