Britská formácia Duran Duran spolupracuje na novom albume s hudobníkmi a producentmi Nileom Rodgersom a Markom Ronsonom. Informácia sa dostala na verejnosť vďaka 61-ročnému Rodgersom, ktorý na Twitteri zverejnil spoločnú fotografiu muzikantov v štúdiu.

"Bolo úžasné byť v skutočnom štúdiu so skutočnou kapelou," napísal k fotke. Hudobník známy napríklad z formácie Chic, či ako spoluautor hitu Get Lucky francúzskeho dua Daft Punk, spolupracoval s Duran Duran napríklad na albumoch Notorious (1986) a Astronaut (2004), produkoval aj ich úspešný singel The Wild Boys z roku 1984. Tridsaťosemročný Mark Ronson zase pomáhal kapele produkovať zatiaľ poslednú štúdiovku All You Need Is Now (2010).

Kapela na svojom štrnástom albume začala v štúdiu pracovať už minulý rok v marci. Vo februári tohto roka nahrávala aj so speváckymi zbormi Voce Chamber Choir a London Youth Chamber Choir, ktoré by mali znieť v niektorých skladbách z nového albumu. Okrem spomínaných hudobníkov sa na očakávanej štúdiovke podieľal aj John Frusciante, ktorý v minulosti pôsobil ako gitarista formácie Red Hot Chili Peppers.  "Spolupracuje s nami zo svojho domáceho štúdia v Kalifornii. Skladby si posielame tam a späť cez internet a sme nadšení z výsledku," prezradili v apríli o tejto spolupráci členovia Duran Duran. Dátum vydania albumu ani názov prvého singla zatiaľ nie je známy.

Nile Rodgers a Mark Ronson v štúdiu s Duran Duran Zdroj: twitter.com/nilerodgersDuran Duran v štúdiu s Nileom Rodgersom a Markom Ronsonom

Kapela Duran Duran sa sformovala v Birminghame v roku 1978. Medzi jej najväčšie hity patria skladby ako Hungry Like the Wolf, Save a Prayer, Is There Something I Should Know?, Union of the Snake, The Reflex, A View to a Kill, Notorious, Ordinary World, Come Undone, (Reach Up for The) Sunrise či What Happens Tomorrow.

Skupina zažila najväčšiu slávu v prvej polovici 80. rokov a to zásluhou prvých troch albumov Duran Duran (1981), Rio (1982) a Seven and the Ragged Tiger (1983). V súčasnosti skupinu tvoria Simon Le Bon (spev), Nick Rhodes (klávesy), John Taylor (basgitara) a Roger Taylor (bicie nástroje).

Zdroj: SITA (Digitalspy.co.uk, archív), Hudba.sk
Foto: Twitter.com/nilerodgers

Súvisiaci interpreti: Duran Duran, Nile Rodgers