Viachlasný horehronský spev je jeden z najvýraznejších znakov horehronskej ľudovej kultúry, ktorý ašpiruje aj na zápis do zoznamu pamiatok UNESCO, rovnako ako Terchovská muzika. Zaznel v slovenských filmoch ako Pacho, hybský zbojník, Nevesta hôľ či Chlapi spod Kráľovej hole. Slovenská verejnosť ho v novembri bude môcť spoznať aj na výnimočnom koncerte.

Podujatie s názvom Horehronské hlasy, na ktorom bude spevákov sprevádzať veľký ľudový orchester, sa uskutoční 4. novembra v bratislavskej Inchebe. Návštevníci koncertu zažijú jedinečné spojenie viacerých mužských speváckych skupín z rázovitých obcí obklopených krásnou prírodou Nízkych Tatier - Pohorelá, Vernár, Telgárt a Šumiac.

Mohutné hlasy 50 horehroncov spievajúce najznámejšie slovenské ľudové piesne, spoločne s 20-členným ľudovým orchestrom sú zárukou jedinečného zážitku, na ktorý budete spomínať ešte veľmi dlho. Všetky aranžmány krásnych slovenských piesní pripravuje primáš Ján Berky-Mrenica ml. špeciálne pre tento koncert a celý program chce venovať pamiatke svojho otca, husľového virtuóza a zakladateľa ľudového orchestra Diabolské husle. Zaznejú piesne ako Na Kráľovej holi, Javoria, javoria, Kopala studienku a mnoho ďalších.

V programe popri horehronskom speváckom zbore vystúpia aj rôzni hostia. Na pódiu sa predstavia napríklad Jožo Ráž z kapely Elán, hudobník a zabávač Marián Čekovský a ďalší.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Horehronské hlasy Zdroj: PR

Redakciu Hudba.sk informoval Tomáš Kršňák z agentúry ProMusic.sk.