Spolupráce kapiel sú úplne bežnou súčasťou hudobnej scény. Niektoré sú podarené viac, iné menej. Niektoré sú jasné, pri iných sa vám v hlave vynorí množstvo otáznikov. Ako napríklad pri kombinácii Within Temptation s rapperom Xzibitom.

Otáznik týždňa

Túto ne-kategóriu som vytvoril špeciálne kvôli Within Temptation. Minulý týždeň pustili do sveta viac informácií o ich novom albume Hydra, ktorý vyjde na konci januára 2014. A teraz k tomu otázniku – kapela predstavila aj hostí, ktorí svojou trochou prispejú k novému LP. Tarja Turunen (ex-Nightwish) a Howard Jones (ex-Killswitch Engage) by ešte boli pochopiteľní. Ale WT od niekiaľ vyhrabali Davea Pirnera zo Soul Asylum a na albume sa objaví aj rapper Xzibit. Huh?! (pm)


Magnet týždňa

Pozor! Valí sa na nás ďalšia supergrupa. Okrem iného obsahuje členov z Faith No More a Mastodon. Producent Russ Russell o projekte porozprával viac v Metal Hammer šou na TeamRock Radio. (pm)


Šrot týždňa

Ako sme už avizovali dávnejšie, Limp Bizkit úspešne spotvorili song Thieves od Ministry. A po vypočutí coveru som presvedčený, že zaradenie do šrotu bolo správne. (pm)


Novinky

Brazílska Sepultura pokračuje v kolotoči promoušn svojej novej fošne. Vydáva klip k pesničke The Vatican, ktorá ako inak, kritizuje cirkevné zriadenie. Bu bu bu. (ak)


Novinku vydali aj Protest the Hero. A aby ste na uškriekanú kapelu nezabudli, pripomenie Vám ju bábkový videoklip. Song sa volá Underbite a nájdete ho na albume Volition. (ak)


A do tretice nové video – Avenged Sevenfold predstavili Shepherd of Fire z ich ostatného albumu Hail to the King. (pm)


Moja obľúbená experimentálna kapelka Exivious v týchto dňoch vydáva druhý albumový zásek nazvaný Liminal. Pokiaľ máte radi proggy gitary a jazzové nálady, klikajte na tento odkaz. Za ním nájdete celý stream inštrumentálnej novinky. Výborné relaxačné melódie. (ak) A nevšednou sa javí aj muzika američanov Ephel Duath, ktorí streamujú novú skladbu. No cítim, že na ten vokál sa znesie veľká vlna kritiky. V danom znení atmosfére viac škodí, ako prospieva. Škoda. Snáď Vás kliknutie na stream Metalsucks presvedčí o opaku. (ak)

Dream Theater na každý týždeň. Živý klip z DVD nosiča Live in Luna Park, s názvom On the Backs of Angels je popravde parádna pecka. Po nemastnom neslanom výkone v Pull me Under, je toto oveľa väčšou návnadou na kúpu nosiča. (ak)


Živák vydáva aj Devin Townsend. Veru veru, priemysel nikdy nespí a hlavne nie teraz, v predvianočnom období. Už sa predsa začalo, no nie? Retinal Circus, to je nový release od tohto kanadského sympaťáka a pesnička, ktorej klip nájdete pod textom sa volá Kingdom. Ako už za malú chvíľu uvidíte, ani divadelné prvky muzikantovi nie sú cudzie a atmosféra videa svojmu názvu nezostáva nič dlžná. (ak)


V utorok do bratislavského Randalu zavítajú deathcoreoví Betraying the Martyrs. Ak sa vám žiada niečoho extrémnejšieho, určite si prídete na svoje. (pm)


Pre grooveovo naladených tu máme novinku od Betzefer. The Devil Went Down to the Holy Land si určite pozrite. Už len preto, že v ňom zomierajú plyšoví medvedíci. (pm)


Švédska kapela Feared poskladaná z (ex-)členov The Haunted, Six Feet Under, Battlecross a Clawfinger má nový song. Mylingen pochádza zo štvrtej štúdiovky Vinter, ktorá vjde 25. novembra. (pm)


A ešte tu máme stream vynoveného As the Palaces Burn od Lamb of God, ktorý banda vydala pri príležitosti desiateho výročia tohto albumu. Počúvajte na stránke Rolling Stone. (pm)

Haluz týždňa

Ako by vyzerali logá známych svetových firiem, keby hrali metal? Christophe Szpadjel si položil rovnakú otázku, ale na rozdiel od nás to vie aj spraviť. A aj spravil. Pozrite, ako vyzerajú prerobené logá Facebook, Google, či The New York Times. (pm)

A ešte tu na záver máme najlepší cover Emmure na svete! Verím, že sa pobavíte aspoň tak, ako ja. Pozerajte. (pm)

Týždenný prehľad noviniek na hard & heavy scéne vychádza vždy v pondelok, sekundu po polnoci. Ak chcete prispieť svojimi tipmi na kvalitnú hudbu, kontaktujte nás na adrese redakcia@hudba.sk.

Autori: Pavol Magic (pm), Adrián Kozák (ak)
Foto: Within-temptation.com

Súvisiaci interpreti: Limp Bizkit, Within Temptation