Anglická heavymetalová kapela Iron Maiden vystúpi 5. júna v pražskej Eden Aréne (štadión futbalovej Slávie). Skupina predstaví okrem hitov aj aktuálny album The Book Of Souls, ktorý vyšiel 4. septembra.

"Nemôžeme sa dočkať, až sa vrátime na turné. Iron Maiden koncertná šnúra prospieva a dostať sa bližšie k fanúšikom je to, čo nás najviac baví. Až koncom februára odštartuje turné v USA, bude to od našej poslednej šou na Sonisphere vo Veľkej Británii 19 mesiacov, takže už sme nedočkaví. Bude skvelé opäť vidieť fanúšikov v Česku, kde si koncertovanie vždy užívame," uviedol spevák Bruce Dickinson.

Vstupenky na pražský koncert sa dostanú do predaja v pondelok 16. novembra o 9:00. Členovia fanklubu kapely si budú môcť kúpiť lístky už od piatka 13. novembra. Skupina sa v rámci svetového turné predstaví napríklad aj 3. júla v poľskom meste Vroclav a tiež na rakúskom festivale Rock in Vienna, ktorý bude od 3. do 5. júna hostiť viedenský Donauinsel.

"Ešte sme sa nerozhodli pre presný zoznam skladieb, ktoré budeme hrať, a nebudeme ho poznať, kým nezačnene skúšať. Ale naozaj sa veľmi tešíme, až predstavíme naše nové skladby naživo, najmä preto, že nahrávanie taktiež prebiehalo z veľkej časti naživo. Avšak je to už dlhšia doba, odkedy sme sa s vami všetkými videli naposledy, preto som si istý, že nebude chýbať ani mnoho starších, u fanúšikov obľúbených skladieb. Myslím si, že fanúšikovia budú mať z toho, čo chystáme, veľkú radosť. Sme asi v polovici vymýšľania novej šou a buďte si istí, že sa snažíme, aby sme vám predviedli niečo veľkolepé, niečo od srdca! Určite si to za svoju trpezlivosť zaslúžite," dodal Dickinson, ktorý sa na budúci rok na pódiá vráti prvýkrát od úspešnej liečby rakoviny jazyka.

Prečítajte si: Fanúšikovia metalu oslavujú: Senzačný album Iron Maiden je ozajstným sviatkom

Iron Maiden vznikli v roku 1975 a debutovali o päť rokov neskôr eponymným albumom, pričom odvtedy uviedli na trh ďalších pätnásť štúdioviek. Formáciu v súčasnosti tvoria okrem spomínaného Dickinsona aj Steve Harris (basgitara), Dave Murray (gitara), Adrian Smith (gitara), Janick Gers (gitara) a Nicko McBrain (bicie). Jedna z najvýznamnejších metalových kapiel v dejinách má na konte BRIT Award, Grammy či Ivor Novello Award.


Zdroj: SITA (iDnes.cz, archív), Live Nation CZ
Foto: John McMurtrie

Súvisiaci interpreti: Iron Maiden