Väčšina z vás si po prečítaní titulku pravdepodobne vybavila niečo v súvislosti s drogami, no mýlite sa. Krekáč je totiž v handlovskom slangu označenie pre obyvateľa tohto mesta. A je to aj názov nového Supovho singla, keďže člen Mojej Reči pochádza práve z Handlovej.

Supa už budúci pondelok vydá svoj debutový sólový album Čierne dni, z ktorého sme doteraz mali možnosť počuť iba skladbu Labuť v unplugged verzii. Tento týždeň však dorazila ďalšia ochutnávka, ktorou je práve spomínaný singel Krekáč v produkcii Jozefa Engerera.

Supa - Krekáč

Bekim, ktorý je aj napriek svojmu ochrnutiu známy svojím pozitívnym prístupom, zverejnil prostredníctvom videa novú skladbu Príbehy. V nej, ako už napovedá samotný názov, sa prostredníctvom skutočných životných príbehov snaží ukázať, že keď sa človek nevzdáva, dokáže prekonať mnohé útrapy.

Bekim feat. Michal Fritzman - Príbehy

Čistychov prednedávnom vydal reedíciu svojej desať rokov starej debutovej sólovky Né Produkt. Na ňu zaradil aj niekoľko nových trackov vrátane titulnej skladby, ktorú produkoval Mugis. A práve k tejto podarenej spolupráci sa rozhodol nakrútiť aj klip.

Čistychov - Né Produkt

Z domácej scény tu máme ešte novinku Tanec s vlky od členov labelu Ty Nikdy, ktorí túto skladbu nahrali pri príležitosti spoločného turné. Do beatu Inphyho rapujú Rest, Idea, Boy Wonder, MC Gey a Paulie Garand.

Ty Nikdy - Tanec s vlky

Výber noviniek zo zámoria začneme s Wu-Tang Clanom, ktorý minulý týždeň vydal nový album A Better Tomorrow. Bolo preto načase, aby sa už dostal von aj prvý videoklip. Toho sa dočkala titulná skladba, pričom celé video je zložené zo záberov z aktuálnych protestov vo viacerých amerických mestách, a členov formácie v ňom preto neuvidíte.

Wu-Tang Clan - A Better Tomorrow

Od utorka má nový album vonku aj J. Cole. Ten zo svojej tretej štúdiovky 2014 Forest Hills Drive najprv predstavil prostredníctvom videa Intro a následne v deň vydania vypustil aj klip ku skladbe Apparently.

J. Cole - 2014 Forest Hills Drive (Intro)

J. Cole - Apparently

V rovnaký deň ako J. Cole vydali album Royce Da 5'9" a DJ Premier. Z ich spoločného diela PRhyme ste už mali možnosť počuť aj vidieť viacero ukážok a tiež prvé dve epizódy dokumentu Raiders Of The Lost Art. A dnes si preto môžete pozrieť tretí diel, v ktorom sa dozviete viac o vzniku tohto projektu.

Royce Da 5'9" & DJ Premier: Raiders Of The Lost Art ep. 3

Joell Ortiz má už takmer tri mesiace vonku sólovku House Slippers. Na nej nájdete napríklad track Crack Spot, ktorý sa najnovšie dočkal aj vizuálu.

Joell Ortiz - Crack Spot

Cormega sa rozhodol zverejniť doteraz nevydanú verziu skladby MARS (Dream Team). Zatiaľ čo v pôvodnej verzii mu asistovali Saigon, Action Bronson a Roc Marciano, v tej, ktorú si môžete vypočuť teraz, hosťujú AZ, Redman a Styles P.

Cormega feat. AZ, Redman & Styles P - MARS (Dream Team) (Unreleased version)

Fashawn a The Alchemist tento týždeň oznámili, že už 18. decembra dajú svojim fanúšikom predčasný vianočný darček v podobe spoločného EP s názvom Fash-ionably Late. Ako ochutnávku z neho zatiaľ ponúkli skladbu Dreams, v ktorej hosťuje Evidence. A aby toho nebolo málo, k tracku už zverejnili aj video.

Fashawn & The Alchemist feat. Evidence - Dreams

John Legend a Common po čase znova spojili sily a nahrali spoločnú skladbu Glory. Tú nájdete na soundtracku snímky Selma.

John Legend feat. Common - Glory

Alicia Keys síce momentálne čaká druhého potomka, no ani to jej nebráni v nahrávaní nových skladieb na pripravovaný album. Najnovšie sme sa tak od nej dočkali piesne We Gotta Pray, a to priamo aj s klipom.

Alicia Keys - We Gotta Pray

A na záver tu máme ešte jedno video. Postaral sa oň spevák Aloe Blacc, ktorý sa rozhodol dodať vizuál skladbe Can You Do This z albumu Lift Your Spirit. V klipe si okrem neho zahrali napríklad aj Kevin Hart, Affion Crockett či Ellie Goulding.

Aloe Blacc - Can You Do This

Autor: Miguel Mitchél
Foto: www.facebook.com/SupaMR

Súvisiaci interpreti: Moja Reč, Wu-tang Clan